• 12
  • Mar, 09

Green Day is terug met 21st Century Breakdown

Green Day 21st Century BreakdownDeze week hoorde ik het nieuwe 21st Century Breakdown van Green Day op de de radio en werd vooral geraakt door de coole break in het midden van het nummer.

Wauw. Als dat geen hit gaat worden.

Green Day is al lang niet meer het neo-punk bandje dat bekend werd met Basket Case en When I Come Around en wist met hun laatste album American Idiot uit 2004 dit imago al af te schudden. Nu zijn ze na 5 jaar weer terug met 21st Century Breakdown, hun 8e album dat in mei uitkomt, en lijken ze nog verder te zijn gegroeid.

Het lijkt erop dat Know Your Enemy de eerste single zal worden, maar volgens mij krijgt het titel nummer 21st Century Breakdown nu al meer aandacht.

21st Century Breakdown van Green Day

Enfin, ik vond op YouTube, tussen opvallend veel nep-Green Day filmpjes, een (demo?) versie van dit bijna epische titelnummer: interessante tekst, rustige opbouw, breaks, power-chords, en melodieuze gitaar lijnen.

Luister in ieder geval even (zolang dit filmpje nog online te vinden is) naar de bijna Status Quo achtige break in het midden:

Wat vind jij van dit nummer?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-The Day That Never Comes – Metallica is terug met nieuwe single!
-U2 is terug met de Get On Your Boots single!
-Chinese Democracy van Guns N’ Roses is een prima album!

2 reacties

  1. Hmm, het doet mij vooralsnog nog niet echt wat… Ik wil een hulplijn inschakelen: Remi, wat vind jij?

  2. Arg, ik heb hier geen boxjes! Ik ga zo snel naar huis en daar luisteren! Green Day is natuurlijk een van de vetste bands van zowel de jaren 90 als nu. (al zit er wel veel tijd tussen de albums) Dus ik ben erg benieuwd!

    Productie van het nieuwe album van Green Day ligt trouwens bij Butch Vic. En die kennen we onder andere van: Smashing Pumpkins (Siamese Dram), Nirvana (Nevermind), Helmet (Betty), Sonic Youth, Jimmy Eat World en natuurlijk van de productie van zijn eigen band: Garbage. Met zo’n producer en zo’n band moet de nieuwe plaat van Green Day wel tof worden.

    O, en veel mensen hebben het gemist, maar als je Green Day leuk vind moet je zeker eens luisteren naar The Foxboro Hot Tubs. Dat is de missing link tussen de jaren 60? en de hedendaagse punk en stiekem bestaat deze band uit de zelfde leden als Green Day.

Reageer op dit bericht!