• 26
  • Oct, 10

Goede verzamelaar: Robbie Williams – In and Out of Consciousness – Greatest hits 1990-2010

In and Out of Consciousness - Greatest hits 1990-2010 - Robbie WilliamsIn and Out of Consciousness – Greatest hits 1990-2010, het nieuwe verzamel album van Robbie Williams, is een prima verzamelalbum, omdat het voldoet aan mijn richtlijnen voor een goed verzamelalbum.

Laat ik dit album eens vergelijken met die richtlijnen:

Volledig

In and Out of Consciousness bevat alle solo hits van Robbie sinds 1996 (m.u.v. twee obscure samenwerkingen). Daarmee is deze 39 tracks tellende verzamelaar wat mij betreft volledig, iets wat ik niet vaak tegenkom.

Representatief

Robbie heeft sinds zijn eerste solo album eigenlijk constant succes gehad met zijn singles, dus daarmee is deze verzamelaar ook representatief: Elk studio album is er met meerdere liedjes op vertegenwoordigd.

Aardige volgorde

Normaal gesproken prefereer ik een chronologische volgorde, omdat ik dan de groei / verandering van een artiest kan horen.

In and Out of Consciousness bevat de hits van Robbie Williams in een omgekeerd chronologische volgorde en dat werkt (bijna) net zo goed. Op deze manier werk je al luisterend toe naar Robbie’s beginperiode, wat volgens mij de meeste klassiekers bevat (Angels, Let Me Entertain You etc.).

Verwarrende Titel

De titel is niet perfect omdat deze te lang en verwarrend is. Greatest Hits 1996-2010 zou ook prima zijn geweest.

De keuze voor het jaar 1990 vind ik verwarrend. Robbie had pas eind 1996 zijn eerste (Britse) solo hit. Zelfs Take That scoorde haar eerste (Engelse) hits pas in 1991. En ondanks de (vreemde) toevoeging van Everything Changes uit 1994, is dit geen Take That verzamelalbum. Greatest Hits 1996-2010 zou gewoon een betere titel zijn geweest.

Extra’s

In and Out of Consciousness is te verkrijgen in een standaard dubbel cd uitvoering en een deluxe versie, waaraan nog een schijfje met b-kantjes is toegevoegd. Die laatste is leuk voor de fans, maar de kracht van dit album zit ‘m in de standaard uitvoering. Alle hits en 2 nieuwe liedjes:
Shame, een duet met Gary Barlow (van Take That) en het prima Heart And I, dat zo te horen de volgende hit van Robbie Williams gaat worden.

Voorgaande verzamelaar overbodig

Ook leuk van dit verzamelalbum is dat het de vorige verzamelaar van Robbie (Greatest Hits uit 2004) volledig overbodig maakt. Al die nummers zijn ook op In and Out of Consciousness te vinden. Liefhebbers die willen upgraden kunnen de oude dan weggeven of in de auto leggen of zo. En nieuwe fans hoeven bij aankoop van In and Out of Consciousness de oude Greatest Hits niet alsnog te kopen voor een uniek liedje of zo.

Betaalbaar

Ten slotte, en ook niet onbelangrijk, is deze 2cd compilatie niet duurder dan een regulier album. Bij een bekend roodgekleurd media warenhuis kost dit dubbel album slechts 9,99 euro.

Let op, bij de dure Free Record Shop kost het 19,99 euro. En nee, ik krijg hier geen provisie op. Schande he? 😉

Conclusie

In and Out of Consciousness – Greatest hits 1990-2010 is een erg goed verzamelalbum van Robbie Williams.

Het voldoet, op de titel na,  aan mijn richtlijnen voor een goed verzamelalbum en het is daarmee een prima aankoop voor de niet-meer-dan-casual Robbie Williams luisteraar (zoals ik).

Wat vind jij eigenlijk van Robbie Williams?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Bon Jovi Greatest Hits-Ultimate Collection voldoet maar half aan mijn richtlijnen voor goede verzamelalbums
-Wat er mis is met de Greatest Hits van Springsteen & The E Street Band
-Madonna Greatest Hits Volume 3 ?

Reageer op dit bericht!