• 01
  • Sep, 09

Breakthrough van Colbie Caillat is leuk zonder verrassingen

Breakthrough album van Colbie CaillatColbie Caillat is terug met haar tweede album Breakthrough.

O.a. door de aanstekelijke eerste single Fallin’ For You keek ik uit naar dit album, maar na een paar beluisteringen valt het album me toch een beetje tegen.

Zoek de verschillen

De reden waarom Breakthrough me tegenvalt is dat het sterk lijkt op Coco, het vorige album van Colbie. Ook nu zingt ze weer op zoete en zomerse wijze over de liefde.

Ik had graag iets meer diepgang en ongepolijste liedjes gehoord op Breakthrough. Daarbij ligt het gemiddelde tempo vrij laag en zijn er helaas weinig uptempo songs op dit album te vinden.

Opvallende nummers

Dit alles neemt niet weg dat er prettige liedjes op het album te vinden zijn. Naast de single Fallin’ For You vallen ook Begin Again en You Got Me me op. Omdat deze ook nog op de eerste helft van het album te vinden zijn, zou het me niet verbazen dat deze in de toekomst op single uitgebracht zullen worden.

Op dailymotion vond ik deze sampler en geeft je een aardige indruk van Breakthrough:

Deluxe version

Van Breakthrough is ook een deluxe versie uitgebracht, die in een naburig rood elektronica warenhuis met de initialen MM ( 😉 )  slechts 2 euro duurder is dan de originele versie. De deluxe versie telt 5 extra nummers die ik voor dat geld niet zou laten liggen.

Oh ja, op beide Nederlandse versies is ook Lucky te vinden. Dit is een eerder uitgebrachte duet hitsingle met Jason Mraz.

Succes?

Enfin, ondanks de sterke overeenkomsten met Coco zal Breakthrough wel goed verkopen in de VS.  Ik las dat dit album waarschijnlijk deze week op 1 binnen komt in de Amerikaanse album lijst.

Over het succes in Nederland ben ik minder zeker, omdat de aanstekelijke single Fallin’ For You vreemd genoeg in de Tipparade lijkt te blijven steken. Dat is geen goed teken, omdat dit het meest aanstekelijke nummer van het album is. Ik vermoed daarom dat het erg moeilijk zal worden voor Colbie om met een latere single (van dit album) alsnog de Nederlandse hitlijst te halen. En het ontbreken van hitsingles is natuurlijk nadelig voor de albumverkoop.

Enfin, wat vind jij van Colbie Caillat en haar album Breakthrough?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Fallin’ For You single van Colbie Calliat
-Heb je Coco van Colbie Caillat al eens gehoord?
-Waarom brengt Katie Melua nu al haar The Collection uit?

4 reacties

  1. 😉 😈 😳 😳 😳 😳 👿 👿

  2. Al het talent dat het echt groot gaat maken, treedt altijd eerst op bij Jules Holland voordat ze bekend worden. Ik haar daar nog niet gezien: misschien is dat de verklaring.

  3. 🙄

  4. Rustig vooruitkabbelend beek met weinig poespas.
    Je kijkt samen met je geliefde naar de ondergaande zon…alleen de kriebels en vlinders lijken te zijn verdwenen.

    Deze cd zal het succes van Coco niet evenaren.

Reageer op dit bericht!