• 24
  • Jul, 09

Back It Up van Caro Emerald wordt een zomerhit

Caro Emerald - Back It Up singleEen paar dagen geleden ontving ik via dit blog een persbericht (mijn allereerste!) over Caro Emerald en haar Back It Up single.

In eerste instantie reageerde ik terughoudend. Ik kende de afzender niet, het bericht bevatte verder geen aanhef, en leek een knip-n-plak tekstje dat in ongetwijfeld vele andere mailboxen terecht is gekomen.

Maar ik kon het niet laten de bijbehorende single in YouTube op te zoeken en wat ik zag verraste me. Back It Up is een erg aanstekelijk liedje is waar ik graag iets over wil schrijven.

Back It Up video

Ok, het gaat om deze ietwat vreemde video van Back It Up, waarin de Nederlandse zangeres Caro Emerald de barvrouw is van een zwoel zomers cafe waarin alleen oude mannen verblijven. Let even op de snapshots van een aangepast dranklabel:

Back It Up muziek

Volgens het persbericht is Back It Up:

Back It Up - Caro Emerald - drank label met tekstgeïnspireerd op films en muziek uit de jaren ’40 en ’50. Retro, maar met een eigentijdse twist door het gebruik van  hiphop en dance beats.

Daarbij draagt ook het gezongen ‘uhuh’, hey hey’, ‘ba dlun dloday’ en het wel begrijpelijke ‘I wanna’ bij aan de toegankelijkheid van deze single. Deze teksten zijn overigens ook te zien in het eerder genoemde label dat in de clip te zien is.

Zomerhit

Enfin, Back It Up van Caro Emerald is een erg aanstekelijk, zomers liedje. Voeg daar nog de zomerse clip aan toe en de paar keer dat ik dit nummer al op radio 3fm voorbij heb horen (en zien) komen, en het kan haast niet anders dat deze single een Nederlandse zomer top 10 hit zal gaan worden.

Wat vind jij van Back It Up van Caro Emerald? Hit of niet?

p.s. @Caro Emerald & co: In het persbericht werd vermeld dat het bijbehorende album in het najaar zal verschijnen. Indien ik een gratis exemplaar toestuurd krijg, dan wil ik er nog wel een blogpost aan wijden 😛

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Fallin’ For You single van Colbie Calliat
-Marina & the Diamonds – I Am Not A Robot
-Wordt Take Me On The Floor van de Veronicas ook een hit?

4 reacties

  1. Hmmm, mix van al die Brit School meiden (Lily, Adele, Duffy, etc) en beetje (mini-beetje) Anouk misschien voor de rough-soul en pit. Ja, dit is voor NL begrippen zeker goed. Hopen dat ze nog meer kan naast dit liedje.

  2. Ik heb het ook een paar keer gehoord al en ik vind het een erg aanstekelijk nummer. Fijne stem ook.

  3. Caro Emerald heeft een nieuwe videoclip van Back it up geupload naar youtube. Hierbij is de oude versie verwijderd. Waarschijnlijk is dit de reden waarom de link die je geplaatst hebt niet meer werkt. De nieuwe clip is hier te vinden: http://www.youtube.com/watch?v=RbK5yyn89IQ

    Bedankt voor het verspreiden van de videoclip en hou Caro Emerald in de gaten!

  4. Dank voor de tip. Ik heb de clip aangepast.

Reageer op dit bericht!