• 24
 • Oct, 08

Chinese Democracy van Guns N’ Roses is eindelijk op single uit!

Chinese Democracy van Guns n Roses is eindelijk op single uit!Al sinds 1994 is Guns N’ Roses bezig met het opnemen van een album met de titel Chinese Democracy, maar heeft de release datum hiervan regelmatig uitgesteld.

Nu lijkt aan al deze (vermakelijke) commotie rondom de release datum een einde te komen. Het is volgens de laatste berichten zekerder dan ooit dat het album op 23 november in de winkel zal liggen.

Deze week ging het titel nummer van dit album, en tevens eerste single, wereldwijd in première.

Tjonge.

Chinese Democracy single

Wel dit is ‘m dan:

Wordt Chinese Democracy een hit?

Chinese Democracy - single en album van Guns NTsja, wat mij betreft mag de single Chinese Democracy wel een hit worden. Vooral het intro met de power chords, is fraai en veelbelovend. Het nummer zakt daarna wel iets in, maar de solo en het vaker beluisteren lossen dat wel op. Voeg er een leuke clip aan toe en het nummer kan zo de hitparade in.

Echter, een groot nadeel van deze prima single is de hoge verwachting die het jarenlang uitstellen van het bijbehorende album heeft gecreëerd. Ik ben benieuwd of de single en het album sterk genoeg zijn om hier tegen op te boksen.

GNR toen en nu

Daarnaast is er natuurlijk ook veel gebeurd in de afgelopen 14 jaar. In 1994 stond Guns N’ Roses, afgezien van een matig ontvangen punkcover album, nog aan de top en werd elke extra single (Ain’t It Fun, Sympathy For…) gewoon een hit.

Daarna werd het stil rondom de band, behalve dat er mondjesmaat steeds meer bekende namen (Slash, Stradlin, McKagan en Sorum) de groep verlieten.

In 1999 was van de oorspronkelijke succes-bezetting alleen Axl Rose nog overgebleven. In dat jaar kwam ook de single Oh My God (van de End Of Days soundtrack) uit en het tegenvallende resultaat hiervan gaf aan dat hun momentum voorbij was.

Wel nu zijn we weer 9 jaar verder en lijkt het album Chinese Democracy eindelijk uit te komen, waarbij de bezetting van het huidige GNR grotendeels overeen komt met die uit 1999.

Uitkijken naar het album

Axl Rose - Guns NIk ben benieuwd naar het nieuwe album, o.a. om te horen of Axl zonder Slash, Stradlin etc. het Guns N’ Roses gevoel (of succes) kan doen herleven.

De single Chinese Democracy hoeft daarbij nog niet eens representatief te zijn voor het gelijknamige album, omdat eerdere werken als Appetite For Destruction en Use Your Illusion I & II ook tijd nodig hadden om de mooiste nummers prijs te geven.

Enfin, laten we eerst maar eens zien of het Chinese Democracy album wel echt uitkomt dit jaar 😆

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Chinese Democracy van Guns N’ Roses is een prima album!
-She-Wolf (Loba) is de nieuwe single van Shakira
-Violet Hill van Coldplay komt op 1 binnen

3 reacties

 1. hmm, de zang is wat raar gemixed? Volgens mij heeft ie het hele nummer 2 axl’s door elkaar, wat het allemaal wat gefiltered of ‘nep’ laat klinken. Nu heeft axl niet de mooiste stem ooit, maar dat kan ook een feature zijn, als je het maar gewoon rauw laat horen. Nu is het wat.. meh…

  En er is geen slash 🙁

  Ik gok dat het ‘nieuwe’ publiek het een oude zak met een raar gitaarliedje vindt, en het oude publiek het “niet gnr” vindt.. dus geen hit. Misschien was het beter gelukt als het niet “gnr” was, maar gewoon een random onbekende nieuwe band?

 2. Yeah, Guns n’ Roses! Oh, wat heb ik daar veel bandjes van grijsgedraaid vroeger op mijn walkman. Top natuurlijk dat er eindelijk een nieuwe plaat komt. Natuurlijk wordt die plaat bagger en is het belachelijk dat ze nu nog met die plaat komen, maar dat maakt niet uit, ik ga luisteren. 😉

  Grappig trouwens dat de Captcha die ik moet overtikken “rose” is. Toeval?

 3. Hier even een bericht van een oudere Guns`n Roses fan
  al is het bagger wat ze gaan maken een fan is een fan en dan maakt het niet uit hoe de cd zal klinken en Axel is en blijft G`n R en ik kan niet wachten tot dat ik de cd heb. 😈 😈 😈

Reageer op dit bericht!