• 12
 • May, 08

Violet Hill van Coldplay komt op 1 binnen

Coldplay - Violet HillViolet Hill, de eerste single van het lang verwachtte nieuwe album van Coldplay is deze week op 1 binnengekomen in de Mega Top 50. Het opvallende hierbij is dat er nog geen tastbare versie (lees CD single) van te verkrijgen is.

Enfin, het geeft duidelijk aan hoe populair Coldplay op dit moment is. Daarbij is het ook een verrassend fraai nummer, en ik denk dat we het nog wel een tijdje zullen horen.

Gratis download

Violet Hill - ColdplayDe band stelde dit nummer een week lang beschikbaar op haar website, zodat iedereen het gratis kon downloaden. Ik betwijfel of deze gratis downloads worden meegerekend voor het bepalen van de Mega Top 50, maar dit zal ongetwijfeld voor een hype gezorgd hebben rondom dit nummer.

Violet Hill – geluidsopname

Er is op dit moment nog geen videoclip van Violet Hill beschikbaar, maar ik vond wel deze geluidsopname:

Oh ja, ik vermoed dat de term Violet Hill slaat op de gelijknamige heuvel in Hong Kong.

Voorproefje

Enfin, ik heb het nummer nu een paar keer gehoord en vind het erg aanstekelijk. De grote producer Brian Eno (o.a. van U2, Roxy Music etc.) stond ditmaal aan het roer en hierdoor klinkt Coldplay nog toegankelijker dan op hun vorige album X & Y. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het nieuwe album, Viva la Vida or Death and All His Friends, dat in juni zal verschijnen.

Wat vinden jullie van dit nummer?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Viva La Vida – Coldplay
-Had Coldplay dit jaar een Greatest Hits moeten uitbrengen?
-Three Days In A Row – Anouk scoort haar eerste nummer 1 hit

5 reacties

 1. Hmm.. ik heb hem nu 1x belusterd, maar ben er nog niet onverdeeld enthousiast over… Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het niet echt coldplayiaans klinken. Geen idee of dat aan Brian Eno productiekwaliteiten ligt… 😉 Eerlijk gezegd zijn ze iets dichter tegen de andere engelse gitaarbandjes aan gaan schurken (Kaiser Chiefs, Killers) en dat is jammer. Er zijn al genoeg bandjes die dat soort muziek maken.

 2. “Eerlijk gezegd zijn ze iets dichter tegen de andere engelse gitaarbandjes aan gaan schurken (Kaiser Chiefs, Killers)”

  Hmm, misschien moet ik dan toch maar weer eens Coldplay een kans geven. Vond tot nu toe alleen die eerste van hen goed.

 3. Goh, tis bijna Oasis…

 4. “We’re sorry, this video is no longer available”

  Desalniettemin vind ik het nummer voor zover i k het gehoord heb lekker Coldplay 🙂

 5. Bij nader inzien:

  Californiah… Californiaaaaaaaah.

  Het is nog steeds Coldplay, maar dan met een tikje veel OC:

  http://www.youtube.com/watch?v=t26BCupbH18

Reageer op dit bericht!