• 19
  • May, 10

Carole King en James Taylor – Live At The Troubadour

Carole King & James Taylor - Live At The TroubadourOnlangs verscheen Live At The Troubadour, een live album van Carole King en James Taylor.

Ik heb het album een paar keer beluisterd en ik ben er erg van onder de indruk. Carole en James spelen samen met Danny Kortchmar (gitaar), Leland Sklar (bass) en Russ Kunkel (drums) hun grootste hits en het lijkt alsof ze wat stemgeluid en sfeer betreft nog niets hebben ingeboet ten opzichte van hun glorietijd, bijna 40 jaar geleden.

Live At The Troubardour reunie

Carole King en James Taylor speelden in 1970 voor het eerst samen in The Troubadour (Los Angeles). Beiden stonden toen aan de vooravond van hun grote doorbraak en zouden later nog vele malen samenwerken.

Carole King & James TaylorEind 2007, lang na de gloriedagen van de singer-songwriter stroming uit het begin van de jaren 70, speelden Carole King en James Taylor weer samen in The Troubadour, om het 50 jarig bestaan van deze zaal te vieren.

Voorproefje van Live At The Troubadour

Op dit album vind je o.a. fraaie uitvoeringen van Carolina In My Mind, It’s Too Late, Something In The Way She Moves, Fire And Rain, I Feel The Earth Move, Up On The Roof en natuurlijk You’ve Got A Friend.

Dit filmpje geeft een aardige impressie van dit concert:

Het enige nadeel van deze live cd is dat er maar 15 nummers op staan. De setlist van de bijbehorende Troubadour Reunion Tour laat er bijna twee keer zoveel zien.

Enfin, mocht je de muziek van Carole King en/of James Taylor leuk vinden (of überhaupt het singer-songwriter genre) dan is Live At The Troubadour een aanrader!

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Tapestry van singer-songwriter Carole King wel eens gehoord?
-Once – Prachtige singer-songwriter film uit Dublin
-Leonard Cohen live in London

Reageer op dit bericht!