• 27
  • Jan, 10

Bruce Springsteen – The River live in 1985

Bruce Springsteen - The River live in 1985Vandaag neem ik jullie even mee terug in de tijd.

We schrijven 1985, het jaar waarin Bruce Springsteen zijn commerciële piek bereikte. Het in 1984 uitgekomen Born In The U.S.A. album keerde in 1985 weer terug naar de top van de Amerikaanse album lijst en uiteindelijk zouden alle 7 singles van dat album de Amerikaanse Top 10 bereiken.

Ter ondersteuning van het Born In The U.S.A. album toerde Bruce Springsteen met zijn E-Street Band over de hele wereld. Op 30 september traden ze op in het L.A. Coliseum en brachten ze o.a. The River ten gehore.

The River live in 1985

Helaas kan ik geen video fragment van die opname van The River vinden, maar wel de onderstaande audio versie. Het fraaie van deze versie is dat Bruce Springsteen het inleidt met een aangrijpend verhaal over de moeizame relatie met zijn vader.

Na de inleiding begint het publiek te applaudisseren en hoor je de eerste mondharmonica tonen van The River en dat is werkelijk een kippenvel moment.

Live 1975-1985

Bruce Springsteen & E-Street Band - Live 1975-85Deze fraaie versie (incl. inleiding) van The River is te vinden op het indrukwekkende Live 1975-1985 album. Op deze 3 CD box zijn nog 39 andere liedjes te vinden (zoals Born In The U.S.A., Born To Run, Thunder Road, War, Fire, I’m On Fire, Because The Night en My Hometown) en deze box laat horen hoe geweldig Bruce Springsteen (& E-Street Band) als live-act eigenlijk was (en wellicht nog steeds is).

Enfin, kenden jullie deze versie van The River al en wat vinden jullie ervan?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wat er mis is met de Greatest Hits van Springsteen & The E Street Band
-Magic – Bruce Springsteen
-Bruce Springsteen & Co – Live in Dublin

Reageer op dit bericht!