• 19
  • Jul, 13

ActionQuiz.com is vernieuwd!

ActionQuiz.com is vernieuwd!De afgelopen tijd ben ik fanatiek bezig geweest met het vernieuwen van ActionQuiz.com, mijn site waarop je quizzen tegen computer tegenstanders speelt.

Hieronder vind je een beschrijving van deze vernieuwingen:

Nieuwe interface

Bij een grote upgrade hoort natuurlijk een nieuwe interface en die van ActionQuiz ziet er nu zo uit:

ActionQuiz 2013

Verbeterde usability

Bij deze interface heb ik, net zoals bij eerdere upgrades van Popkwiz.nl, Popkwiz.com en Triviaplaza.com, de usability verbeterd, door gebruik te maken van o.a. grotere (vingertop) vriendelijkere buttons, grotere letters, meer witruimte, duidelijkere feedback icoontjes en een paar animaties. Daarnaast zijn de quizzen door Javascript een stuk sneller te spelen. Oh ja, ik heb de interface ook wat aantrekkelijker gemaakt, door o.a. publiek toe te voegen. Het spel ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

ActionQuiz game interface

Verbeterd spelelement

Om de quizzen nog leuker te maken, heb ik het aantal spelers per quiz uitgebreid van 3 naar 4. Elke quiz bestaat uit 15 vragen, waarbij er om de 5 vragen een speler uitvalt. Deze vragen worden ook steeds moeilijker naarmate de quiz vordert, wat te zien is aan de oplopende puntenwaarde per vraag. Verder kun je als speler kiezen uit 50 verschillende avatars (dat waren er eerst 6):

ActionQuiz avatars

De Opponents

Wellicht de leukste verbetering is dat je het nu opneemt tegen script gestuurde tegenstanders (de Opponents), wier kansen gebaseerd zijn op de gemiddelde scores van quizzen op Triviaplaza.com. Voor een 20-tal landen (waaronder Nederland) meet ik per land de gemiddelde scores per vraag en dit bepaalt de ‘kennis’ van de tegenstanders op ActionQuiz.com. Hierdoor zou bijvoorbeeld Sam, die de gemiddelde scores van de VS vertegenwoordigt, het (in theorie) beter moeten doen in quizzen over de VS.

Dit zorgt volgens mij voor een extra leuk spelelement, omdat je als menselijke speler het hierbij eigenlijk opneemt tegen de gemiddelden van deze landen.

Daarbij heb ik voor elk van deze landen een tegenstander-personage bedacht en die zien er zo uit:

ActionQuiz.com opponents

Plezier

Enfin, ik heb met erg veel plezier gewerkt aan deze verbeteringen en ik hoop dat anderen nu ook veel plezier beleven tijdens het spelen van de quizzen.

Kijk zelf maar op:

ActionQuiz.com

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1980-1989
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1960-1969
-Mens vs Computer – IBM supercomputer Watson speelt Jeopardy! quiz

Reageer op dit bericht!