• 22
 • Sep, 13

Wat klopt hier niet?

In het hier-mag-ik-nog-wel-foto’s-nemen deel van het Rock n Pop museum in Gronau zag ik deze interessante foto collectie met als opschrift ‘death by drugs’:Famous deaths by drugsMaar wat klopt hier niet?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Status Quo Top 100 – 5CD box vol met jeugdsentiment
-Analyse tool voor Billboard Hot 100 lyrics
-Wat is het verband tussen deze liedjes 2

9 reacties

 1. Ik zie in ieder geval een artiest die niet direct aan drugs is overleden. Weliswaar heeft drugs wel tot zijn dood geleid maar uiteindelijk was het zelfmoord.

 2. Zo dacht ik er ook over. Ik zie in ieder geval twee waarbij het volgens mij om zelfmoord ging.

 3. Naast HB inderdaad ook KC. Dacht dat die laatste door een overdose om het leven kwam maar blijkt een shotgun te zijn. Nou ja, een kogel kun je ook als een overdose zien :).

  Staat nog een derde artiest bij die weliswaar zwaar aan de drank was maar aan complicaties (longontsteking) na een levertransplantatie is overleden.

 4. Gaat om de artiest onder KC, foto is niet al te scherp dus kan zijn dat ik deze voor iemand anders aanzie (denk dat het om RG gaat).

 5. Wauw, die had ik niet herkend. Volgens mij gaat het dan om deze foto:
  http://www.michaelcorcoran.net/wp-content/uploads/2013/08/rory_gallagher-712393.jpg

 6. Ja! Had ik het toch goed gezien. Fantastische gitarist. Vind persoonlijk zijn eerste jaren het beste, mix van blues en rock terwijl de latere jaren meer hardrock was. Zijn debuutalbum geeft een goede indruk van zijn veelzijdigheid en talent als bluesrock gitarist.

  http://www.youtube.com/watch?v=gO2-gWll_Q4

 7. Dank. Ik ken zijn muziek eigenlijk helemaal niet en op deze manier kan ik wat van hem beluisteren. Klinkt niet onaardig 🙂

 8. Peter, luister maar eens naar Live in Europe (“Going to my Hometown”). RG was mijn eerste echte “live-concert” ervaring (’72-’73), ‘t is nooit meer goed gekomen. 😎

 9. Cool, die zal ik binnenkort eens opzoeken.

Reageer op dit bericht!