• 13
 • May, 11

Wat betekent dit verkeersbord?

Gisteren zag ik op de parkeerplaats bij mijn werk dit verkeersbord:

Vreemd verkeersbord

Ik heb er een tijdje naar staan kijken terwijl ik me afvroeg wat dit bord duidelijk moest maken. Ik kwam er niet snel uit en al snel begon ik rare dingen te bedenken:

 • Is het een nieuw album van Kraftwerk?
 • Een groep kolonisten belaagd door indianen?


Later bedacht ik me dat het dezelfde kleur groen is die je ook op (nood)uitgang bordjes ziet, bijvoorbeeld in theaters en dat dat er misschien mee te maken had.

Via Google vond ik deze site waarop iemand zich ook al verbaasde over dit bord. Het schijnt een verkeersbord te zijn dat aangeeft waar mensen zich moeten verzamelen in het geval van calamiteiten.

Ik vind dat dit bord in het geval van calamiteiten niet duidelijk is. Nieuwe verkeersborden zou je met kennis van bekende verkeersborden zonder na te denken moeten kunnen interpreteren. In het geval van een calamiteit is er volgens mij geen tijd om hier bij stil te staan. (figuurlijk dan 😛 )

Ok, kende jij dit bord? En vind je dit een duidelijk bord?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Usability van Euro bankbiljetten is niet perfect
-Ik wil mijn Sign out link in Gmail terug!
-USB stick verwijderen in 6 stappen!

5 reacties

 1. Het bewuste bord was mij bekend en het is mij altijd duidelijk geweest wat de betekenis ervan is.

  Het bord zul je minder snel op openbare plaatsen vinden. Het is de bedoeling dat het gebruikt wordt door bedrijven in combinatie met hun ontruimingsplan.
  Personeel weet op deze manier waar het zich moet verzamelen in het geval van een ontruiming.

  De eerste keer dat ik er mee in aanraking kwam was bij een ontruimingsoefening van mijn toenmalige werkgever.

  Het is alleen jammer als mensen het bord niet kennen, aangezien het de taak van het bedrijf om te zorgen dat het personeel dit weet. Er zou hierover informatie moeten staan in het veiligheids en/of ontruimingsplan

 2. @Ron: Mooi dat jij dit bord wel kent, zo te lezen omdat je hierop tijdens een oefening op gewezen bent.

  Ik heb dat nog niet meegemaakt, dus kijk ik er anders tegenaan. Maar nu ik het bord ken, zal ik het wel herinneren in geval van calamiteit.

 3. Ik heb lang in engeland gewerkt, em dit bord is overkomen waaien uit engelse richtlijnen voor calamiteiten. Op zo’n beetje elke engelse bedrijfsparkeer plaats kom je deze wel tegen.
  Één keer per maand houden ze een fire drill, en dan moet je bij dit bord verzamelen…hahaha, nu in NL ook dus??? ( we slaan door)

 4. Ik heb lang in engeland gewerkt, em dit bord is overkomen waaien uit engelse richtlijnen voor calamiteiten. Op zo’n beetje elke engelse bedrijfsparkeer plaats kom je deze wel tegen.
  Één keer per maand houden ze een fire drill, en dan moet je bij dit bord verzamelen…hahaha, nu in NL ook dus??? ( we slaan door)

 5. Ah, dus dit bord komt van onze overburen?

  Vandaag zag ik al een tweede exemplaar in de buurt van mijn werkplek staan. Ik hoop dat, wanneer dit bord zich op meer plaatsen laat zien, hierdoor meer mensen de betekenis ervan te weten zullen komen.

Reageer op dit bericht!