• 31
  • May, 10

Satellite van Lena (Eurovisie) is stiekem wel een leuk liedje

Satellite - Lena Meyer-Landrut - Eurovisie 2010Ik heb het Eurovisie Songfestival dit jaar niet gekeken, maar uit nieuwsgierigheid heb ik toch even het winnende liedje opgezocht.

En eerlijk gezegd vind ik Satellite van de 19 jarige Duitse Lena Meyer-Landrut stiekem wel een leuk liedje.

Video van Satellite

Prima popliedje

Ik vind Satellite een prima eigentijds popliedje: 3 minuten, aanstekelijk ritme, niet te moeilijke maar wel aardige tekst (I bought new underwear, they’re blue / I even painted my toe nails for you) en het klinkt verrassend ‘Brits’.

Zelfs zonder al de aandacht rondom het Eurovisie Songfestival zou Satellite een hit kunnen worden (iets wat ik van het bedenkelijke liedje van Sieneke niet kan zeggen).

Enfin, in Duitsland was Satellite van Lena al een dikke nummer 1 hit, en ik vermoed dat het ook in Nederland hoge ogen zal gooien.

Alhoewel, sinds Wild Dances van Ruslana (winnares in 2004) ben ik niet meer enthousiast geweest over een liedje van het Eurovisie Songfestival. Dat nummer flopte in Nederland, ondanks dat het in België 10 weken (!) op 1 stond. We zullen zien hoe Satellite het hier gaat doen.

Wat vind jij eigenlijk van Satellite van Lena?

3 reacties

  1. Leuk liedje!

    Maar steeds denk ik: waar lijkt het toch op? Hebben jullie dat ook?

  2. @Jan: Weet je al waar je het op vindt lijken?

    Bij het beluisteren van haar album moest ik een paar keer denken aan Kate Nash, een van Lena’s idolen/invloeden.

  3. Ah, Kate Nash. Dat moet ik thuis even naluisteren op YouTube (zit nu op mijn werk), maar op dit moment zegt Kate Nash me even niets. Misschien dat ik toch een of meer liedjes ken, maar er komt nu nog niets bovendrijven

Reageer op dit bericht!