• 21
  • Mar, 08

Piano leren spelen in 3 stappen

Piano leren spelenPiano kunnen spelen is een vaardigheid die ik van jongs af aan al wilde beheersen, omdat het goed is voor je muzikale vorming, omdat het ontspannend is, en omdat je er indruk mee kan maken. 8)

Hoe dan ook, ik heb me hierin verdiept en eigenlijk is piano spelen helemaak niet zo moeilijk. In deze post leg ik uit hoe je in 3 stappen een piano virtuoos wordt:

Piano leren spelen in 3 stappen

Digitale piano

1. Zorg dat je een piano krijgt, bijvoorbeeld een digitale of een keyboard. Een digitale piano heeft, in tegenstelling tot veel keyboards meestal ‘gewogen’ toetsen, waardoor het spelen ervan beter overeenkomt met dat van een echte piano.

2. Leer de basics van het piano spelen, door je o.a. te richten op toonladders, akkoorden en het goed naar jezelf te luisteren.

3. Blijf oefenen met piano spelen, net zolang tot je een piano virtuoos bent.

Zo, was dat nu zo moeilijk?

Volgende keer leg ik je uit hoe je een ruimteraket kan bouwen en hoe de wereldvrede in 3 stappen bereikt kan worden. 🙂

 
 
 
p.s. dacht je nou echt dat piano spelen zo makkelijk was? 😉

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Traplopen op een piano
-Muzikale foto’s van Chema Madoz
-Hold The Line – Toto vs. Jane – Jefferson Starship

7 reacties

  1. Ach, zolang het bij ‘Vader Jacob’ blijft of ‘Altijd is Kortjakje ziek’ dan is piano spelen inderdaad niet zo moeilijk… 😉

  2. Haha, leuk! Jouw tips plus een paar jaar oefening kunnen heel wat goede pianisten voortbrengen.

  3. đŸ‘ŋ

  4. dit is vreselijk leer is beter te zegge en maak zelf een filmpje met vader jacob en zet die op je blog

  5. Haha! Heel even dacht ik dat je het serieus meende, ik wilde al snel wegklikken, onzin, dacht ik. Maar nee, je maakt een grapje. Nou, stap ÊÊn heb ik in ieder geval al volbracht: piano is in huis gehaald, haha! Ik hou je op de hoogte van het verdere verloop.

  6. Leuke tips! alleen is mijn buurman niet zo blij met de derde tip. De afgelopen maand is hij al 5 keer aan mijn deur komen kloppen.

  7. Bedankt voor de tips. Piano is echt een fantastisch instrument. Hopelijk houd ik geduld en blijf ik oefenen.

Reageer op dit bericht!