• 15
  • Jul, 10

Muziek quizzen van 1980 en 1981

Muziek quizzen 1980 en 19811980 en 1981 waren de jaren waarin er hits werden gescoord door Abba, Dolly Parton, Kenny Rogers, Queen, Billy Joel, The Police, Christopher Cross, Hall & Oates, Rod Stewart, Stevie Wonder en nog veel meer.

Verder ging Phil Collins solo, werd Olivia Newton-John Physical, huilde Don McLean, werd Barbra Streisand verliefd en was Diana Ross ondersteboven.

Verder overleed Bob Marley en werd John Lennon op straat door een gek doodgeschoten.

Er gebeurde dus veel in 1980 en 1981. Genoeg om er een paar quizzen van te maken:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Meest genoteerde artiesten in de Top 2000 van 2020
-How Music Works is een leuk boekje over de werking van muziek
-Aantal duetten neemt toe

6 reacties

  1. ’80 en ’81? Daar zou ik toch alles van moeten weten! 😀
    Ik ga een poging wagen!

  2. En, hoe beviel dat? 😎

  3. Had verwacht dat ik toch wat meer kennis in huis had over de muziek van die tijd 😕

  4. Appeltje eitje! 😀 Vooral de songteksten van 1981 waren een makkie: A+ (nul fout). Nog even en ik ga naast mijn schoenen lopen 😆

  5. Mijn ervaring is dat ik de eerste serie moeiteloos doorkom, de tweede serie wat meer tijd nodig heb en de derde serie wat missers heb. Die is vaak wat meer obscuur. Soms zijn er titels waar ik nog nooit van gehoord heb, en dat voor iemand die er toen, begin jaren 80, de hele dag mee bezig was…. Wel leuk om die titels te matchen.

  6. 😈 Leuk dat jullie plezier aan deze quizzen beleven. 🙂

Reageer op dit bericht!