• 30
 • Jul, 08

Mamma Mia! soundtrack: Meryl Streep en Pierce Brosnan zingen ABBA liedjes

Mamma Mia! soundtrackOnlangs ging de film Mamma Mia! met veel aandacht in première. Hoewel ik de film nog niet heb gezien, en waarschijnlijk wel wacht tot deze op DVD of TV verschijnt, heb ik al wel naar de soundtrack kunnen luisteren.

Omdat ik redelijk bekend ben met de originele ABBA liedjes, had ik geen hoge verwachtingen van deze Mamma Mia! soundtrack. Toch wist dit album me in positieve zin te verrassen.

Mamma Mia! – de soundtrack

In de film zijn grote rollen weggelegd voor bekende namen als Meryl Streep, Pierce Brosnan en Colin Firth, die ook op deze soundtrack te horen zijn. De zang bijdragen van Pierce Brosnan en Colin Firth zijn grappig om eens te horen, maar het is Meryl Streep die hier tot mijn verbazing bewijst dat ze echt kan zingen. Kijk en luister maar eens naar dit korte fragment van The Winner Takes It All:

Van de overige cast-leden maakt vooral Amanda Seyfried (Sophie), met wellicht de fraaiste zangstem van deze soundtrack, indruk. Hierbij een promo filmpje waarin ze Gimme Gimme Gimme zingt:

Indrukwekkende productie

Ondanks de vocale verrassingen zit het indrukwekkende deel van deze soundtrack ‘m voor mij in de productie. Daarbij hebben de uitvoerenden zich niet laten verleiden tot het maken van een ‘eigentijdse’ sound, maar zijn ze trouw gebleven aan het geluid en productie van de originele nummers. Bjorn & Benny - ABBA

Dit moet de invloed zijn geweest van Björn en Benny van ABBA, die zich als executive producers met deze soundtrack hebben beziggehouden.

Daarnaast zijn er ook een paar kleine tekstuele en muzikale verschillen te ontdekken, die wellicht leuk zijn voor degenen die iets bekender zijn met de originele ABBA liedjes.

Ten slotte, als min puntje, mis ik een aantal bekende ABBA nummers op deze soundtrack, zoals een van mijn favorieten: Knowing Me, Knowing You.

Conclusie

Enfin, de Mamma Mia! soundtrack zit goed in elkaar wat voor een deel te danken is aan de fraaie stemmen van Amanda Seyfried en Meryl Streep. Maar bovenal is het vooral de productie, die deze soundtrack indrukwekkend maakt en daarmee de originele ABBA liedjes eer aan doet.

Hoewel deze soundtrack geen vervanging is voor een goede verzamelaar, is het voor iedereen die met plezier de film gezien heeft, of de meeste ABBA liedjes wel mee kan zingen, een leuke aanvulling op het indrukwekkende repertoire van ABBA.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Hits & Rarities – Sheryl Crow
-Eerste trailer van de A-Team film – een analyse
-She’s Like The Wind – Patrick Swayze

14 reacties

 1. Ik ben van plan morgenavond de film in de bioscoop te gaan bekijken (al is het alleen al om Pierce Brosnan 😉 ). Leuk voorproefje dit ! 🙂

 2. 😈 Leuk! Ik ben benieuwd wat je van die film (en de soundtrack) vindt. Plezier alvast!

 3. Thanx, je hoort er nog van!

 4. Net heel vrolijk 🙂 thuis gekomen van de bioscoop, met uiteraard nog diverse ABBA songs in m’n hoofd.
  Hoewel je niet teveel moet verwachten van de inhoud van de film, is hij erg leuk en zitten er veel hilarische scènes in verwerkt. Absoluut goed voor je lachspieren! 😆 Meryl Streep zingt inderdaad fantastisch vind ik. Amanda Seyfried haar stem vind ik persoonlijk wat minder. En ja, Pierce Brosnan bakt er qua zang weinig van, maar dat is hem ruimschoots vergeven met zo’n heerlijke kop! 😉
  Uiteraard wil ik niets verklappen, maar bij de aftiteling volgt nog een geweldige toegift … 😆 Niet te vroeg weglopen dus bij de film!

 5. Ha, je maakt me enthousiast voor die film. En er zijn nog zoveel andere films die ik moet zien, maar nog niet aan toegekomen ben.

 6. Als ik jou was zou ik proberen deze film toch in de bioscoop te gaan kijken. Je wordt er echt supervrolijk van! Soundtrack CD inmiddels bij Amazon besteld …

 7. Hallo,

  Ik ben Demi en ik zit nu in groep 8.
  We willen graag een leuke musical, en ik dacht al meteen aan de musical Mamma Mia.
  Zouden wij misschien de tekst kunnen krijgen 😕
  Stuur de tekst ( al het gaat ) dan naar mijn email-aders. Ik hoop dat het gaat lukken !

  Groetjes, Demi.

 8. Oh my god, wat is Meryl Streep waanzinnig! 😐

  Ik heb de film in de bios gezien en raadt m iedereen aan, echt een heerlijke feel-good film.

  Ik krijg gewoon nog steeds elke keer dat ik t filpmje van Meryl kijk *en das best vaak haha) kippenvel.. ze geeft zich 200% , ongelooflijk. 😈

  Ga m zsm downloaden want wil m zeker vaker zien.

 9. Ik heb Meryl Streep nog nooit zo´n plezierige rol zien spelen. Heel de film lang heb ik gezongen en gelachen. Voor 35+ , de Abba generatie, is het een”must”. Bekijken, hoor! 😉

 10. Ik ben vorige week de film gaan zien en hij is echt Super!!
  Ik had echt heel veel plezier met het bekijken voor de film.
  Echt een aanrader !!

 11. De flm is te gek!
  ik heb hem nu 1 week thuis en ik heb hem elke dag gekeken. echt een film waar je geen genoeg van krijgt.
  Een echte aanrader.

  Groetjes van Yvonne Kerstenberg

 12. ik vind het echt een geweldige film!!!
  vooral omdat meryl streep erin meedoet
  ik krijg maar niet genoeg van die film
  ik heb hem gekregen voor met kerstmis
  die avond heb ik er nog naar gekeken!!!

 13. Film 2de maal gezien en je danst figuurlijk mee met de songs! 🙂

 14. 😈 met ontroering nogmaals de film gezien.
  Het werkt nog altijd, zowel de romantiek als de songs!
  Zelf een kind van die tijd: het maakt emotie’s los. 😉

Reageer op dit bericht!