• 02
 • Mar, 11

Liedjes bestaande uit songtitels van de Beatles

Liedjes bestaande uit songtitels van de BeatlesIk ken twee liedjes waarin de vele songtitels van de Beatles de basis van de tekst vormen.

Dat zijn:

 • Titles – Barclay James Harvest
 • You Can’t Do That – Harry Nilsson

Titles – Barclay James Harvest

James Barclay Harvest is een progrock groep uit Groot Brittannië dat vooral in de jaren 70 succes boekte. Titles was hun enige hit (top 10 in 1976) in Nederland, en het nummer heeft tot nu toe nog in elke editie van de Top 2000 gestaan.

Vrijwel de gehele tekst is ontleent aan Beatle songteksten, zelfs de achtergrondvocalen in de coda.  Daarnaast zijn er ook een aantal muzikale verwijzingen naar Beatle liedjes. Het maakt het geheel tot een aanstekelijk raadplaatje:

You Can’t Do That – Harry Nilsson

You Can’t Do That is een nummer van de Beatles, dat op hun Hard Day’s Night album te vinden is. Harry Nilsson coverde dit nummer in 1967 en voegde er op indrukwekkende wijze ongeveer 20 gezongen Beatle songtitels aan toe. Dit levert wederom een leuk raadplaatje op:

Jij

Kende jij deze liedjes? En wat vind je ervan?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Coconut – Harry Nilsson
-De doorbraak van de Beatles in Amerika
-Meest genoteerde artiesten in de Top 2000 van 2014

6 reacties

 1. Titles van BJH ken ik wel. Die zing ik altijd wel mee als ik die op de radio hoor… goeie plaat ! En nee die plaat heb ik niet eens in mijn collectie.
  Die andere van Harry Nilsson kende ik niet. Leuke uitvoering, alle onderliggende titels kunnen opsporen, alleen om te zien of er er echt geen van na 1967 in zat. Die zat er niet in 😉
  Verder kan ik geen andere titels bedenken die voornamelijk uit Beatles songteksten bestaan.

 2. BJH vind ik ook een goeie! Leuk om de beelden te zien (aan het decor te zien is ‘t Toppop)! Heel lang heb ik overigens niet geweten dat dit nummer ‘Titles’ heette en wie het zong, totdat ik ‘t tegenkwam op een wazig cd’tje.

  Harry Nilsson kende ik ook niet. Beetje ‘t zelfde sfeertje hè?
  Persoonlijk vind ik beide nummers beter te verteren dan de Stars on 45-medley uit 1981, al heeft die medley er wel voor gezorgd dat ik de Beatles heb leren kennen.

 3. @Jan: Leuk dat je die titels nog hebt uitgezocht. Wat mij betreft had Nilsson later ook wel een deel 2 mogen maken met Beatle liedjes van 1967-1970.

  @Sonja: Stars On 45 is er idd ook nog. Maar dat is meer een cover medley ipv het recyclen van songtitels op andere melodieen en zo. Ik vind die SO45 idd ook minder.

 4. Liverpool Expres met John George Ringo and Paul… Op dezelfde manier als Titles gemaakt…alleen is deze een stuk minder..vind ik persoonlijk. Hij staat op Youtube.

  En Start! van the Jam heeft hetzelfde intro als Taxman.

  En zo zullen er nog wel meer liedjes zijn die naar beatlenummers verwijzen

 5. @Floris: dank, die van Liverpool Express kende ik niet.
  En Start! doet me idd sterk denken aan Taxman. Leuk.

 6. ik vind de beatels het best.george harrison:my sweet lord.ik stond 20 meter van george harrison van daan in india .in de jaren 70tig.had maar om de handtekening van george en krisna gevraagt.

Reageer op dit bericht!