• 11
  • Dec, 09

Klik jij wel eens op de advertenties in Gmail?

Klik jij op advertenties in G-mail?Ik gebruik Gmail.

Al jaren.

En ik kan me niet herinneren dat ik ooit op de advertenties in Gmail heb geklikt.

Enfin, deze week viel tijdens het ongeduldig wachten op een gmail-chat-replytje, mijn oog pas voor het eerst op die advertenties. En ik vroeg me daarbij af wat de meerwaarde van deze ads is en wie er eigenlijk op klikt.

Tijd voor een onderzoekje…

Advertenties in Gmail?

Ja, er zijn advertenties in G-mail te vinden. Ik moest ook even nadenken waar ik die ads ook alweer gezien had, maar je vindt ze meestal aan de rechterkant bij je geopende berichten:

Advertenties in G-mail

De meerwaarde van Ferrari’s en 20 kilo afvallen

Hoe dan ook, voor dit artikeltje ging ik eens letten op de meerwaarde van deze advertenties. En wat ik zag maakte me niet blij.

Zo las ik dat ik voor 49 euro kon rondrijden in een Ferrari, dat er niet nader bepaalde workshops worden gegeven in Valkenswaard, dat ik voor 275 euro mijn benen, bikini, kin en b.lip kan laserontharen en dat ik in 4 weken 20 kilo zou kunnen afvallen. :mrgreen:

Voor de duidelijkheid, geen van deze thema’s hadden enig raakvlak met de berichten in mijn mailbox. Het idee alleen al. 😆

Klik jij?

Enfin, omdat de Gmail advertenties me nooit (bewust) waren opgevallen en omdat ik na een korte inspectie geen meerwaarde vond in het aanbod, lijkt me de meerwaarde hiervan nihil. Neem daarbij de verontrustende berichten over het succes van online advertenties en ik vraag me echt af wat Google ziet in dit gekriebel in de kantlijn.

En jij? Heb je wel eens (bewust) geklikt op een advertentie in Gmail of er uberhaupt wel eens op gelet?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Ik wil mijn Sign out link in Gmail terug!
-Mijn top 3 ergernissen over Windows Live Hotmail
-Waarom ik Google Chrome niet als standaard browser gebruik

4 reacties

  1. Eh…ik heb ze nog nooit gezien! Net als jij dus. En ik klik dus ook niet ;-).

    Vreemd…

  2. Nee.

  3. Ik ben meer geschokt dat jij geen Pegasus Mail meer gebruikt!

  4. @Rutger: P-Mail heeft geen web-versie, vandaar.

Reageer op dit bericht!