• 17
  • Sep, 09

Good Girls Go Bad van Cobra Starship doet me denken aan …

Cobra Starship - Good Girls Go Bad single lijkt opIk heb Good Girls Go Bad van Cobra Starship nu twee keer (bewust) beluisterd op Radio 3fm en beide keren moest ik bij de bijna a-capella break op 2:25 denken aan Hollaback Girl van Gwen Stefani, en dat doet me weer denken aan London Bridge van Fergie.

Laat ik dit verder uitleggen.

Good Girls Go Bad Video

Dit is de pret-clip van de dito Good Girls Go Bad single van Cobra Starship. Let vooral dus op de break na 2 minuten en 25 seconden:

Hollaback Girl video

Luister dan nu naar het begin van de Hollaback Girl van Gwen Stefani uit 2005:

Hoor je de vergelijking?

Londen Bridge video

Ok, een stapje verder. Het catchy refreintje van Hollaback Girl doet me vervolgens weer denken aan het refrein van London Bridge van Fergie uit 2006. Dit laatste nummer is wel aanzienlijk trager m.b.t. het tempo, maar de melodie lijkt er volgens mij sprekend op:

Nu jij

Nou, heb ik gelijk of niet?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Just Stand Up van Mariah Beyonce Rihanna Crow Fergie en meer

2 reacties

  1. Yes ik hoor hem! Maar ik denk dat we de oorsprong van dit alles in iets uit de jaren 80 moeten zoeken. Iets rap achtigs.

  2. Het zou me idd niet verbazen dat dit melodie lijntje nog veel ouder is.

Reageer op dit bericht!