• 16
  • Jul, 08

Dewey Cox – Walk Hard – Let’s Duet

Dewey Cox - Walk Hard - LetDewey Cox is een van de grootste sterren uit de V.S. die in de jaren 50 doorbrak met singles als Walk Hard en Let’s Duet. Ook in de jaren 60 en 70 wist hij populair te blijven, o.a. door te verschijnen in een eigen TV show.

Ok, voor degenen die nog nooit van Dewey Cox gehoord hebben: Het betreft hier een fictief karakter uit een uit een grappige biopic parodie film (Walk Hard – The Dewey Cox Story) waarin de hele muziekgeschiedenis van de 50s tot de 70s op de hak wordt genomen.

Waar gaat Walk Hard over?

Dewey Cox posterWalk Hard: The Dewey Cox Story is eigenlijk een parodie op Walk The Line, de Oscar winnende film over het leven van Johnny Cash, waarbij ook vele verwijzingen naar andere artiesten voorkomen, zoals Elvis, Buddy Holly, Bob Dylan (bekijk deze clip), Beatles (Jack Black als Paul!), Brian Wilson en Jim Morrison.

Daarnaast wordt op indrukwekkende wijze de sfeer van die decennia neergezet, zoals het experimenteren met muziek, sex en drugs, wat hilarische scenes oplevert. Deze film is dan ook een aanrader voor muziekgeschiedenis liefhebbers (en deed me in de verte denken aan Spinal Tap).

Let’s Duet – Dewey Cox & Darlene Madison

Dit is een grappig nummer uit de film, dat het vooral moet hebben van de dubbelzinnige maar ‘subtiele’ teksten. Hierin zingt Dewey Cox (een indrukwekkende rol van John C. Reilly, die zelf zingt(!)) een duet met Darlene Madison (Jenna Fischer, bekend als Pam uit The Office):

Walk Hard – Dewey Cox

Het succes van Dewey Cox begon met zijn doorbraaksingle Walk Hard. Het nummer klinkt als Walk The Line en de opnamen ervan doen sterk denken aan de Sun periode van Elvis. Enfin, in de film duurt het maar liefst 35 minuten voordat het een hit wordt. 😆

M.a.w.: Kijken die film! 😎

Lezers van dit bericht lazen ook:
-The Story of Anvil: tragikomische docu over een trashmetal band
-11 redenen waarom je This Is Spinal Tap gezien moet hebben
-Sa Som I Himmelen – As It Is In Heaven

Een reactie

  1. Hij is grappig 🙂

Reageer op dit bericht!