• 21
  • Oct, 11

Creatief met QR codes

Creatief met QR codesIk had deze week een kort Eureka! moment toen ik bedacht dat ik best een T-shirt zou willen hebben met daarop een grote QR code (zo’n twee dimensionale streepjescode).

Op feestjes of op straat zouden mensen met een smartphone die code kunnen scannen en doorverwezen worden naar een coole website, bijvoorbeeld een met wisselende slogans voor op een T-shirt.

Maar eenmaal op Google zag ik dat dit idee van QR codes op een shirt niet nieuw is.

Toch sloeg mijn teleurstelling over het al bestaan van dit idee over in een enthousiasme door de grote creativiteit die het gebruik van deze QR codes laten zien.

Creatief

Vanzelfsprekend kwam ik veel T-shirts tegen, maar ook badpakken, gespen, filmposters, buttons, zandkastelen, tafels, stempels, manchetknopen, tassen, jurkjes, panty’s, schoeisel, Halloween pompoenen, pannenkoeken, postzegels, Google Earth foto’s, QR art, Tetris, tatoeages(!) en nog veel meer.

Creatief gebruik QR codes

Nog meer?

Ik zocht verder nog naar (hoogbegaafde?) mensen die zonder hulpmiddel een QR code kunnen lezen, maar daar heb ik nog niets over gevonden.

En ik vraag me ook af of er mogelijkheden zijn voor het geheim gebruik van QR codes, bijvoorbeeld in afbeeldingen waarbij een menselijk oog niet kan zien dat er een code in verstopt zit. Het is toch niet ondenkbaar dat er scanners zijn die beter zijn in het onderscheiden van verwante kleurtinten?

Risico’s

Oh ja, er kan ook misbruik worden gemaakt van QR codes, bijvoorbeeld door automatisch te verwijzen naar sites die ongemerkt gegevens van smartphones halen en zelfs virussen verspreiden. Misschien is dat iets voor op een T-shirt die je kan dragen bij een bezoekje aan een concurrent of zo? 😉

Zie jij nog leuke toepassingen voor QR codes?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Waarom ik Google Chrome niet als standaard browser gebruik
-Wat is het nut van het virtuele toetsenbord van Google?
-Wedstrijdje tussen Google Street View en een fiets?

Reageer op dit bericht!