• 20
  • May, 11

Arrogante voorrij- en administratiekosten dreiging van Enexis

Enexis arrogante voorrij- en administratiekosten In een brief vraagt Enexis me om op een bepaald tijdstip thuis te zijn i.v.m. een controle van een veiligheidsaarding. Bij verhindering word ik verzocht contact met Enexis op te nemen.

Ok, prima. Er is nog niets aan de hand, tot ik de volgende regel lees:

Bent u op het afgesproken tijdstip niet aanwezig zonder dit uiterlijk 2 werkdagen voordien aan ons doorgegeven te hebben, dan zijn wij genoodzaakt hiervoor € 40,– voorrij- en administratiekosten in rekening te brengen.

Lees ik dat goed? 😮 😯

Vertelt Enexis me in deze ongevraagde brief dat ik een rekening van ze krijg als ik geen actie onderneem?

Ik vind dit een arrogante houding van Enexis omdat er volgens mij geen sprake is van een dialoog/afspraak/overeenkomst, maar van een ongevraagde oplegging en bijbehorende dreiging.

Daarnaast las ik deze brief 7 dagen voor het in de brief vermelde controle tijdstip. Wat als ik op dat moment 2 weken met vakantie was? En dan een paar weken later een factuur van Enexis zou ontvangen voor gemaakte voorrij- en administratiekosten? Of door een foutje van de post deze niet-aangetekende brief nooit ontvangen had?

Deze gang van zaken doet me denken aan een vaag money-making scheme: Stuur maar een paar van deze brieven rond en kijk wie er op een bepaald tijdstip de deur niet opendoet. Kassa!

Wat ga ik doen?

Ok, ik ben op het in de brief vermelde tijdstip waarschijnlijk wel thuis en wil ik hier niet onnodig moeilijk over doen. Verder zal de controle vermoedelijk de veiligheid van mijn woning ten goede komen. Bovenal heb ik geen zin in om de opgelegde voorrij- en administratiekosten te betalen of daar heftig en langdurig tegen te gaan protesteren.

Desondanks blijf ik dit een arrogante dreiging met voorrij- en administratiekosten van Enexis vinden.

Wat vind jij van deze houding van Enexis?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Hoe kan ik mijn verkeersboete terugverdienen?
-Buma Stemra betalen voor het embedden van YouTube filmpjes?
-Usability van Euro bankbiljetten is niet perfect

2 reacties

  1. Tja, ik krijg nog steeds 180 gulden van Essent. Ik heb het er maar bij laten zitten. Pick your battles denk ik dan maar.

  2. Guldens? Da’s lang geleden dan.

Reageer op dit bericht!