• 31
 • Jul, 09

Wat doe jij met Twitter?

Wat doe jij met Twitter?Ik heb een Twitter site waar ik nog niet heel veel mee doe.

Wel maak ik gebruik van Twitterfeed, dat er m.b.v. RSS feeds voor zorgt dat eerste 140 tekens van elke post op dit blog ook op mijn Twitter site verschijnen.

Maar toch bekruipt me regelmatig het gevoel dat ik meer met Twitter zou moeten kunnen doen.

Maar wat?

Wat doen anderen?

Vanzelfsprekend heb ik gekeken naar wat anderen doen met Twitter en ik zie daar hoofdzakelijk deze drie dingen voorkomen:

 1. ‘Wie-Wat-Waar’ berichten, zoals je die in hyves tegenkomt
 2. Het wijzen op een nieuwtje (vaak met een tiny url).
 3. Reageren op anderen, door te beginnen met een @ teken

Routine in microbloggen

Mijn Twitter paginaDeze laatste twee elementen komen ook voor bij het bloggen, en het is daarom niet raar dat Twitteren daarom ook wel microbloggen genoemd wordt.

Ik heb echter nog geen routine gevonden in dit microbloggen, wellicht omdat ik het nog teveel vergelijk met (macro)bloggen, zoals de berichten op dit blog.

Zo vind ik de Twitter limiet van 140 tekens per bericht veel te beperkend. Weliswaar forceert dit je om alleen de essentie van je bericht weer te geven, maar daarmee ontdoe je het van leesbaarheid, beleving en persoonlijkheid. Daarnaast puzzel ik regelmatig met witregels, pagina lay-out en voeg ik graag fraaie afbeeldingen aan mijn berichten toe om het tot een minder vluchtig en beter leesbaar geheel te maken, iets wat in Twitter eigenlijk niet mogelijk is.

Maar enfin, wellicht vergelijken fanatieke Twittereaars het niet met bloggen en geeft dit aan dat ik het Twitteren nog lang niet onder de knie heb.

Wat doe jij met Twitter?

Indien je een Twitter account hebt, wat beweegt je om iets te posten en welke routine heb je daarin? En indien je geen Twitter account hebt, waarom dan eigenlijk niet?

p.s. je hoeft je reactie hier niet te beginnen met een @ teken 😉

5 reacties

 1. Interessante log, ik heb last van hetzelfde euvel 😉

  Ik heb een account opTwitter, maar ik doe er helemaal niks mee op dit moment.Voor mijn werk is het absoluut NIET interessant om iets met Twitter te gaan doen en voor mij persoonlijk zie ik het nut ook nog niet zo.

  Wat niet wil zeggen dat ik Twitter niet leuk vind. Ik kan talloze redenen bedenken waarom actief Twitteren interessant zou zijn (bijv. netwerken en ideëen uitwisselen) en wat ik wél doe met Twitter, is het zo nu en dan kijken op pagina’s van mensen die ik interessant vind of ken en volg. Voornamelijk voor links en breaking news, of om te zien wat ze doen. Verder als dat kom ik niet.

  Ik denk trouwens dat je af moet stappen van de weblog vergelijking. Je kunt het ook vergelijken met chatten, maar dat is het ook niet. Twitter is Twitter, met al zijn beperkingen én voordelen.

 2. @Ajay: Kortom, gewoon doen dus, en er zo aan wennen.
  Prima. Hoe kan ik ‘volgeling’ van jouw tweets worden? 😀

 3. Volgens mij moet je het gewoon een tijdje proberen en kijken of het voor jouw situatie werkt. Werkt het niet, of voel je je er niet happy bij, dan stop je over een tijdje gewoon weer.
  Werkt het wel, dan merk je dat vanzelf.
  Voordeel is dat je er zoveel tijd in kan steken als je wilt, dus het hoeft haast geen moeite te kosten om het te proberen.

 4. Wat ik zou doen: zoek op termen die je interesseren en ga mensen die er leuk over schrijven, volgen. Kijk welke mensen zij volgen en retweet of reply op leuke berichtjes. Op die manier groeit je groep “followers” en “following” vanzelf wat en wordt het steeds leuker.

  Ow, en gebruik een goede client ipv alleen maar de web interface. Werkt sneller en overzichtelijker, is mijn ervaring.

  Overigens zou ik een Twitter website met alleen rss items niet volgen, dat is immers niets meer dan een feed en daar is Google Reader al voor 🙂

 5. Dank voor de tips y’all!

Reageer op dit bericht!