• 10
  • Oct, 07

Top 40 Scheurkalender 2008

Er is een nieuwe Top 40 Hitdossier scheurkalender (2008) uit. Wederom is dit een uitgave van Johan van Slooten, die ook al de vorige editie (2005) samenstelde.

Top 40 Scheurkalender 2008 - HitdossierElke dag van deze kalender bevat een muziek vraag in een bepaalde categorie. Zo is maandag de Nederpop dag, dinsdag voor de 60s & 70s, woensdag kent de Britse invasie en Britpop, donderdag de VS, vrijdag de Top 40, zaterdag de open vragen en zondag een rubriek ‘zondagsartiesten’.
Denk hierbij aan vragen zoals het op volgorde zetten van Nederlandse Pop Idols nummer 1 hits, en verband zoeken tussen verschillende Top 40 hits. Hier zitten vele leuke en originele vragen bij, ook al vraag ik me bij een enkele vraag af of deze niet te, eh, vergezocht is, zoals de hoeveelheid hits die de Hollies hadden voor hun eerste Nederlandse nummer 1 hit (18, 20, 22 of 24?). Oh ja, de vragen van 1 augustus en 2 december zijn hetzelfde. Maar omdat 2008 een schrikkeljaar is, houd je nog precies 365 vragen over, net zoveel als de vorige editie 🙂

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met scheurkalenders, maar wel met muzikale popfeitjes, vandaar dat ik deze kalender graag wilde hebben. Ik lees het dan ook als een boek, en op het moment van (her)schrijven zit ik al ergens in april heb ik ‘m net uitgelezen. Wat mij betreft had deze kennis ook in boekvorm gepubliceerd mogen worden.

Enfin, de Top 40 scheurkalender is een prettige versnapering voor popmuziek verslaafden, en ik hoop dat we volgend jaar rond deze tijd weer een vergelijkbare maaltijd van popfeitjes mogen verwachten.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Leuk boek: 800 nummer 1 hits uit de Top 40
-De berekening van het jaar 2008!
-Einde nummer 1 hits Marco Borsato in de Top 40?

Reageer op dit bericht!