• 20
 • Dec, 12

Stock Aitken & Waterman quiz

Stock Aitken & Waterman quizzenTussen 1984 en 1993 was Stock Aitken & Waterman een goed lopende hitfabriek die over hele wereld (zelfs in de V.S.) hits scoorde met artiesten als Rick Astley, Kylie Minogue, Jason Donovan, Bananarama, Mel & Kim etc.

Toch betrof het consumptie muziek met een beperkte houdbaarheid die anno 2012 gedateerd klinkt (vergelijk deze remake maar eens met het origineel) πŸ™‚

Enfin, ik heb twee quizzen gemaakt waarin je artiesten bij de door Stock Aitken en Waterman geproduceerde liedjes moet zoeken:

Wat is eigenlijk jouw favoriete Stock Aitken en Waterman liedje?

10 reacties

 1. Ai. Bij beide quizzen scoorde ik 9 goeie antwoorden… Moet ik me zorgen maken? πŸ˜‰

  Ik kan als excuus aanvoeren dat de hoogtijdagen van SAW midden in mijn tienertijd lagen, en dat ik toen erg veel Engelse popbladen kocht, waarin de lezers werden doodgegooid met Mel & Kim, Kylie en Jason en Bananarama.
  Wist je dat onze eigen Dolly Dots ook nog met SAW gewerkt hebben? Het zou de laatste hit van de Dots worden – dat kan bijna geen toeval zijn πŸ˜‰
  http://www.youtube.com/watch?v=roL9NXzCH8M

  Mijn favoriet? Dead or Alive’s “You spin me round”. EΓ©n van de eerste projecten van SAW en een waar kunstwerk als je het vergelijkt met sommige latere producties.
  http://www.youtube.com/watch?v=roL9NXzCH8M

 2. Sorry, deze natuurlijk:
  http://www.youtube.com/watch?v=m_fJ7hZftPs

  πŸ˜›

 3. Wauw, indrukwekkende score. Dank ook voor je toelichting.

  Ik heb destijds ook SAW producties meegekregen, o.a. uit popbladen. Heel herkenbaar. Dit was de tijd waarin ik liedjes van de radio opnam op cassette o.a. van Mel & Kim en Bananarama en zo. Dat liedje van de Dolly Dots kende ik. Ik denk zelfs dat dat het eerste liedje was dat ik van ze hoorde. Het is niet een van de beste SAW of DD liedjes en ik vraag me af of het een ‘overblijfseltje’ was.

  Spin Me Around vind ik ook een van hun betere producties, wellicht omdat het minder lijkt op de liedjes uit hun latere jaren. Roadblock vond ik ook nog wel een beetje leuk. Maar de meeste liedjes hebben de tijd niet goed doorstaan, o.a. omdat ze zo op elkaar lijken met die intro synth drumroffeltjes en zo.

 4. In deze iets te zelf-veheerlijkende, maar wel leuke SAW docu (45 min) van ITV, wordt het even vergeleken met Motown als hitfabriek. Interessante vergelijking.

 5. Wat een leuke docu! πŸ˜€ Nooit eerder gezien.
  The Reynolds Girls! Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik “I’d rather Jack’ ook erg leuk vond, toen. Heb er de 12” zelfs nog van! 😳

  Ik kan me herinneren dat Angela Groothuizen ooit vertelde dat, toen de Dolly Dots naar Londen vlogen om SAW te ontmoeten, ze op Schiphol te horen kregen dat er nog geen nummer voor de Dots klaarlag. Paniek! Toen ze enkele uren later in de studio arriveerden, hadden de heren “What a night” in elkaar gedraaid. Dus ja, typisch geval van ‘haastklus’, en dat is helaas aan het nummer te horen.

 6. πŸ™‚ Ik herinner me dat liedje van de Reynolds Girls nog en vroeg me toen ook al af waarom Fleetwood Mac (en de Rolling Stones, Dire Straits, Pink Floyd) er in dit liedje van langs kregen. Dankzij deze docu kan ik het eindelijk plaatsen. (niet dat ik het er overigens mee eens ben). πŸ™‚

  Stel je voor dat de DD’s met een beter SAW nummer een Europese hit hadden gescoord.

  Verder had ik bij deze leuke docu het idee dat ze de geschiedenis iets mooier wilden maken, o.a. door die quote van Kylie uit ~1990 (over 20 jaar worden SAW gezien als genieΓ«n) en de vergelijking met Motown. (Motown was veel meer dan SAW). Daarnaast was het opvallend dat alleen de Pete Waterman van ‘nu’ te zien was, en dat Stock & Aitken blijkbaar niet aan deze docu hebben meegewerkt.

 7. Nee, die zijn volgens mij niet meer ‘on speaking terms’ met Pete Waterman.
  Ik miste Rick Astley ook – die had ik liever gezien dan Pete Burns! 😯 😯

 8. Ha, er was idd ook geen Rick Astley van ‘nu’ te zien. Ik herinner me dat hij na zijn korte SAW periode nog 1 hitje scoorde (Cry for Help dacht ik) en dat het toen eigenlijk voorbij was. Afgezien van het RickRollen dan πŸ™‚

  En die Pete Burns, dat is een heel ander verhaal, niet minder spraakmakend dan Rick Astley denk ik.

 9. Wacht effe: over RickRollen gesproken: πŸ˜†
  http://www.youtube.com/watch?v=XYME7SJi4R8

 10. ha ha πŸ™‚

Reageer op dit bericht!