• 10
  • Feb, 10

Mooie Acts of Man single en video van Midlake

Acts Of Man - Midlake single en videoTijdens zijn Laagland voorstelling in Groningen gaf Leo Blokhuis een luistertip: Midlake, een Texaanse band die heerlijke gitaar-sfeermuziek maakt.

Ik heb dit opgezocht, een paar keer geluisterd naar het laatste album van deze band en ik moet zeggen dat ik er van onder de indruk ben.

Reden genoeg om er over te bloggen en bij deze wil ik jullie graag wijzen op de recente single Acts Of Man, waarvan de video adembenemend mooi is.

Video van Acts Of Man

De video van Acts Of Man is geheel samengesteld uit scenes uit de film Sunrise: A Song Of Two Humans van F.M. Murnau uit 1927 (!).

Het oude en zwart-witte beeldmateriaal geeft het verhaal een macaber tintje en dit blijkt goed te passen bij het verhaaltje en de muziek. Kijk en luister zelf maar:

Mocht je na het zien van deze video willen weten hoe het verhaal afloopt, dan raad ik je aan de film te zien, of de beschrijving ervan op Wikipedia te lezen.

Courage Of Others

Midlake album - Courage Of OthersActs Of Man is het openingsnummer en de single van het fraaie Courage Of Others album van Midlake. De liedjes lijken wat tempo en productie betreft sterk op elkaar:  Zachte gitaartokkels afgewisseld met cleane elektrische gitaren, een relaxed drum ritme en de ietwat monotone maar sfeervolle stem van zanger Tim Smith. Dit geeft het album een uniforme en sfeervolle uitstraling van prettig voortkabbelende luistermuziek.

Enfin, als je meer wilt horen van Midlake, blader dan ook eens in de media sectie van hun website.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Laagland van Leo Blokhuis en Ricky Koole: leuk maar fragmentarisch

Een reactie

  1. Het is wel wat depri, maar het heeft wel wat 🙂

Reageer op dit bericht!