• 23
 • Sep, 09

Laura Jansen – Use Somebody, Single Girls en Bells

Laura Jansen - Use SomebodyEen vriendin tipte me over Laura Jansen, een Nederlands-Amerikaanse piano spelende singer-songwriter.

Deze Laura scoort op dit moment met twee singles in de Nederlandse hitlijsten: Haar debuutsingle Single Girls stijgt naar een 70e plaats in de Single Top 100.

Daarnaast komt haar prachtige versie van Use Somebody (Kings Of Leon) deze week op 42 binnen in de Mega Top 50.

Use Somebody – Laura Jansen live

Deze versie van Use Somebody is op genomen in het radio programma van Giel Beelen en is regelmatig op 3fm te horen, wat wellicht verklaart waarom dit nummer in de Mega Top 50 staat:

Single Girls – Laura Jansen

Single Girls is volgens mij de oorspronkelijke debuut single van Laura Jansen. Het is een lief piano liedje, dat desondanks toch minder toegankelijk klinkt dan haar cover van Use Somebody. Hierdoor lijkt Single Girls naar een tweede plaats te zijn geschoven. Of dit terecht is? Oordeel zelf:

Bells album

Laura Jansen - Bells album

Enfin, Bells, het debuut album van Laura Jansen, profiteert van deze belangstelling en bereikte de 12e plaats in de album hitlijst.

Bells is op het eerste gehoor een prima gebalanceerd album, met diverse stijlen, zoetige melodieën en een prettige afwisseling van uptempo en langzame nummers.

Naast Use Somebody en Single Girls vallen me ook Wicked World (sprookjes) en Elijah (koortje en krachtige uithalen) op.

Jij

Wat vind jij van Laura Jansen en deze cover van Use Somebody?

6 reacties

 1. Ik hou gewoon echt niet van het ver-balladen (is daar een beter woord voor?) van ruigere nummers door zangeressen met een piano. Ik ben er nog nooit 1 tegengekomen die ik mooi vind. Had ze dit als eerste single uitgebracht, had ik haar al snel als “zeikwijf” afgeserveerd, ware het dus niet dat ik Single Girls dus wél een leuk nummer vind.

  Deze versie van Use Somebody mag van mij dus keihard in de prullenbak. 🙄

 2. Neeeeeeeej use somebody is 10.000x beter van Kings of Leon (vind ik) dan deze versie!!!
  slap gedoe ook van die rock nummers coveren naar een ballad 😕

 3. Tja… tis best een mooi nummer, maar ik had liever gezien dat ze gewoon zelf iets schreef. King of Leon kwam pas een jaar geleden ofzo met dit nummer, beetje jong voor een cover is mijn mening. (verder vindt ik het eenvreselijk slijmerige versie, niet mijn ding)

 4. Wat een topwijf!
  😈

 5. Ze is super gaaf!
  Ik vind al haar liedjes supermooi.
  Ik zoek al héél lang naar het bladmuziek van haar, use somebody.
  Wil iemand me dat mailen?
  iedje@live.nl

  Danku.

 6. Dit nummer is zoo geweldig! 😀 😀 ! Ik ga het nu bij mij op school zingen met een show 😆 ! En het klinkt fantastich! Dit is egt veel beter dan van Kings Of Leon 😈
  Xx

Reageer op dit bericht!