• 04
 • Jul, 08

Isn’t She Lovely – Stevie Wonder

Stevie Wonder 1976 - IsnDeze week hadden we het op m’n werk een paar keer over Isn’t She Lovely van Stevie Wonder, en daarbij verbaasde het me dat dit nummer in zijn omvangrijke oeuvre een van zijn meest populaire liedjes is.

In eerste instantie was ik daar niet van overtuigd en dacht dat dit nummer het toch wat populariteit betreft zeker moest afleggen tegen een klassieker als Superstition. Maar toen ik me die dag (en dagen daarna) betrapte op het telkens neuriën van dit nummer, besefte ik me dat dit nummer toch wel iets speciaals had.

Tijd voor een onderzoekje dus.

Isn’t She Lovely

Songs In The Key Of Life - Stevie WonderIsn’t She Lovely is een van de vele nummers te vinden op wellicht het bekendste album van Stevie Wonder: Songs In The Key Of Life uit 1976. Op dit dubbelalbum zijn klassiekers te vinden als I Wish, Sir Duke, As, Another Star en Isn’t She Lovely.

Stevie Wonder schreef dit laatste nummer voor zijn pasgeboren dochter Aisha. Het nummer duurt ongeveer 6,5 minuten en bestaat grofweg uit 2 delen. Het eerste deel bevat 3 gezongen coupletten, waarna het nummer overgaat in het tweede deel: een lange instrumentale ‘jam’ waarbij naast de harmonica van Stevie ook babygeluidjes (lachen, huilen etc.) van Aisha te horen zijn.

Isn’t She Lovely live 1984

Omdat Isn’t She Lovely bij mijn weten niet op single werd uitgebracht, werd er ook geen clip van gemaakt. Ik vond wel deze korte live versie uit 1984:

Populariteit van Isn’t She Lovely

Ok, hoe populair is dit nummer? Bij mijn weten werd dit nummer niet op single uitgebracht, en kwam zo nooit in de Amerikaanse, Britse of Nederlandse top 40 terecht.

Toch heeft dit nummer in de loop der jaren binnen het oeuvre van Stevie Wonder wel een steeds prominentere plaats ingenomen. Hij speelde het tijdens zijn vele live concerten, en het nummer kwam ook (in een kortere versie) terecht op zijn eerste belangrijke verzamelalbum: Original Musiquarium uit 1982. Ook zou dit nummer vaak op latere verzamelalbums opduiken.

Daarnaast vond ik op Last.Fm ik dit overzicht van Stevie Wonder songs:

Stevie Wonder populairste liedjes

Hieruit blijkt dat Last.Fm gebruikers dit het op een na beste nummer van Stevie Wonder vinden. Zonder afbreuk te willen doen aan dit fraaie nummer, vind ik deze uitslag toch verbazingwekkend, wellicht ook omdat het nummer nooit een hit is geworden.

Ben ik de enige die zich hierover verbaast? 😕

3 reacties

 1. Ik denk het wel 😀

 2. I agree met mijn overbuurvrouw! Mij verbaast het ook niet. Verrassend he? Maar goed, ik ben dan ook een vertegenwoordiger van de Idols-generatie 😛

 3. Ha, dat begreep ik niet. Wat heeft dit nummer met Idols te maken?

  *zoek* *zoek*. Ah. Jim, Nikki, Michael. Ok. Populair aldaar.

  Zie ook deze Idols top 40.

  Hmm, dat zou kunnen verklaren waarom dit nummer zo populair is. Ok. Weet ik dat nu.
  Next!

Reageer op dit bericht!