• 12
 • Jan, 10

Idee: Slaap CD’s van je eigen straat en grote steden?

Slaap CD's van grote steden?Laatst logeerde ik bij mijn ouders en bedacht ik me dat het geluid dat je ‘s nachts buiten hoort heel anders klinkt dan dat wat ik gewend ben.

Toen ik een auto hoorde afremmen bij een naburige T-splitsing kreeg ik dit idee: Zou er behoefte zijn aan slaap CD’s met nachtgeluiden van bekende plaatsen?

Slaap CD van je eigen straat

Stel je voor dat je ergens in een hotel in een vreemde stad zit en dat je ‘s nachts niet goed kan slapen. Zou het dan niet prachtig zijn wanneer je een CD met slaap geluiden van jouw straat kan opzetten? Denk je eens in: Het geluid van een optrekkende auto bij het grote stoplicht van een paar straten verder, de wind door die ene boom voor je raam, een fietser met een rammelende kettingkast die op de stoep fietst, vogels die je in de vroege ochtend hoort etc.

Slaap CD’s van grote steden

Daarnaast kun je ook denken aan Slaap CD’s van bekende steden, zodat je (in theorie) je slaapkamer niet hoeft te verlaten om het gevoel te krijgen in een wereldstad te overnachten.

Voorbeelden:

 • Parijs: Zacht Frans gemompel, het geluid van een door de wind tegen het gietijzeren balkon tikkende bloembak, een automobilist die zijn auto inparkeert en daarbij zachtjes twee bumpers raakt etc. (zolang het maar geen accordeon is !)
 • New York: Het geluid van de dichtstbijzijnde metro, diverse politie sirenes in de verte en een taxi die over een rookgevende putdeksel rijdt.
 • Amsterdam: Een dichtslaande deur van een taxi, een studente die met haar koffer op wieltjes je duidelijk maakt hoeveel tegels er in de straat liggen, twee uitgelaten honden, of een remmende snorscooter gevolgd door gescheld in een vreemde taal of brekend glas.
 • Baghdad: Het geluid van door de wind opgejaagde zandkorrels, een onrustig blerend schaap, overvliegende straaljagers en diverse, in de verte afgaande bommen.

Ok, wellicht heb ik dit iets geromantiseerd, maar op deze manier zou je vrij gemakkelijk een vakantie gevoel in je slaapkamer kunnen krijgen. Ik stel me daarbij voor dat je bladerend in de Slaap CD winkel staat, en je zelf vraagt: ‘Ha, waar zal ik vanavond eens gaan slapen?’

Enfin, ik vraag me af of dit een gat in de markt zal zijn.

Bij gebrek aan beter zou je natuurlijk ook een zweverige/meditatie CD kunnen gebruiken, of zet je gewoon een CD op van [vul hier zelf een slaapverwekkende artiest in]. 😛

Serieus: Wat vind jij van dit idee?

3 reacties

 1. Prachtig idee. 😈
  Ik zou alleen niet voor de steden gaan, maar voor dorpen of het platte land. Ik weet niet of mijn nachtrust beter wordt van dronken studenten, te hard rijdende taxi chauffeurs en overvliegende straaljagers. 😉
  Hoewel een New Yorkse metro of een trein in de verte wel zou moeten werken..

 2. Een leuk idee. Misschien werkt het alleen voor mensen die gewend zijn aan geluid en niet kunnen slapen als het te stil is?
  In mijn omgeving is het ‘s avonds nogal stil. Weinig verkeer, geen mensen op straat. Het zou nogal een stille CD worden.

 3. Een volledig stille CD zou helemaal te gek zijn. Eenvoudig te maken en fantastisch als je dat aan de man kan brengen (net zoals kapotte lampen voor je doka) 😛

Reageer op dit bericht!