• 04
 • Jan, 08

Hoe was de eerste kenniskwiz van 2008?

Kennis Kwiz Groningen logo

Leuk, al zeg ik het zelf. Ik mag in ieder geval terugkijken op een geslaagde en bijzondere quizavond in Cafe W’tjewel. Bijzonder omdat het de eerste Kenniskwiz van 2008 was, en bijzonder omdat team Buitenkennis nu eens niet als winnaar uit de bus kwam. Sterker nog, team Buitenkennis deed niet mee ditmaal, waardoor de andere teams meer kans hadden om eens de hoofdprijs te winnen. Weliswaar deed er wel een spin-off van deze kwiz kampioenen mee, en dit team wist uiteindelijk nog een indrukwekkende 3e plaats te behalen.

En de vragen?

Tsja, de vragen wisten de deelnemers gelukkig goed bezig te houden. Denk hierbij aan vragen als:
Wat de naam is van de Belgische snackbar die je meestal op de Grote Markt of Vismarkt in Groningen vindt, hoe zat het ook alweer met die ene engelse zin over de bruine vos en die luie hond? Is die actrice op dat plaatje misschien Jennifer Love Hewitt? Wat zijn tetraeders precies en hoe bereken je ook alweer de inhoud van een piramide? En wat betekende die ene afkorting uit het openingsliedje van de Friends tv serie ook alweer?

Correctie

Hierbij wil ik nog even 1 correctie doorgeven. Tijdens het napraten over de vragen had ik het met een deelnemende groep over de New York Mets, een baseball team. Iemand stelde toen dat de New York Yankees hierdoor NIET een baseball team zou zijn en ik beaamde dat. Onterecht, zo bleek toen ik het net controleerde. Het zijn namelijk beide baseball teams. Voor de uitslag maakte dit overigens niet uit, omdat de Yankees geen onderdeel van de vragen waren, maar ik vind het wel zo netjes hier een corrigerende melding van te maken. Bij deze dus.

Einduitslag

Enfin, na een avond vol spannende vragen en de charmante presentatie van cafebaas Yde, kwam de top 3 van de eindstand er zo uit te zien:

 1. BKNU (Bus Kruit Niet Uitgevonden)
 2. De Poppers
 3. Bewusteloos

Allen gefeliciteerd en dank voor deelname. Ik blijf het te gek vinden dat ik dit mag doen.

Oh ja, de antwoorden op die paar vragen hierboven:
De Belg Waterloo,
The quick brown fox jumps over the lazy dog (alle letters van het alfabet komen tenminste eenmaal in deze zin voor), ja, dat was Jennifer Love Hewitt, een tetraeder is een (regelmatig) viervlak, de inhoud van een piramide = (l*b*h)/3 en D.O.A. = dead on arrival.

5 reacties

 1. Verdorie, waren we nou toch maar gegaan gisteren… Hoewel ik vrijwel geen van de door je uitgelichte vragen had geweten…

 2. Die Waterloo jongens zijn overigens geen belgen, maar gewoon ras-groningers… Maar dat terzijde.. 😉

 3. @Cecile: Er waren bij de pubkwiz van gisteren ongetwijfeld vragen die je wel had geweten. 🙂

  @Robert: Ik had al een vermoeden dat het geen echte Belgen waren, daarom had ik het in de vraag over ‘de Belgische snackkraam’, iets wat wel overeenkomt met wat er op hun site staat:
  De originele Belgische frietkramen….
  Ze hebben trouwens grappige recensies op die site, van Frans Bauer en het consulaat van Belgie etc. Het is ook lekkere patat, laten we wel wezen.

 4. Oh, het zijn zeker lekkere frieten! Briljant (slechte) website trouwens van onze favoriete patatboeren… 🙂

 5. Leuk 😆

Reageer op dit bericht!