• 10
 • Mar, 09

Hair rock quiz – Hoe goed ken jij de glam metal van de jaren 80?

Hair rock quizHair rock of glam metal is een verzamelnaam voor de rock/metal bands die in de laatste helft van de jaren 80 erg populair waren. Denk hierbij aan bands zoals Bon Jovi, Europe, Poison, Whitesnake en Def Leppard.

Deze hair rock stroming kenmerkte zich door toegankelijke gitaarrifjes en power chords, luide drums, meezing refreinen en natuurlijk de gladde rock ballads, waar menige band haar grootste hit mee scoorde. Daarbij was het imago, zoals lang en verzorgd haar en gescheurde jeans, minstens net zo belangrijk.

In het begin van de jaren 90 gaf de grunge stroming (Nirvana, Pearl Jam) populaire rock een rauwer en minder verzorgd imago, waardoor de meeste hair rock bands hun populariteit verloren.

Enfin, ik heb hier een paar quizzen over gemaakt en ben benieuwd hoe goed jij hair rock bands kan matchen met hun grootste hits:

p.s.: Ik was vroeger wel vatbaar voor deze stroming :mrgreen: en koester heimelijk (~jeugdzonde?) toch wel een groot aantal van die jaren 80 hair hits.

Hoe denk jij nu over de hair rock stroming?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1970-1979
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1990-1999
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1960-1969

6 reacties

 1. Even de eerste geprobeerd: Ik blijf hangen op een 6je -> de meeste aerosmith/vanhalen dingen weet ik wel, maar van Tesla kan ik weinig nuttigs zeggen 🙂

  Hair rock kan gaaf zijn (als je het over van Halen hebt), maar als je verplicht Bon Jovi moet luisteren wordt het toch schamel 😛

 2. De eerste ging vrij vlot (8 goed), de tweede werd al moeilijker (6 goed)…
  Persoonlijk is mijn Hair Rock favoriet “Get the funk out” van Extreme. Niet hun grootste hit (in Nederland), maar lekkerder om terug te horen dan “The final countdown” of “Livin’ on a prayer” – die zijn zo uitgekauwd…

 3. P.S. Doe er een Glam Rock quizje van de 70’s tussen en het zou zomaar kunnen dat ik ze allemaal weet! 😳

 4. Get The Funk Out ken ik en vind ik ook leuk.

  Oh, leuk idee dat van een Glam Rock quiz. Probleem daarbij is dat ik die quizzen voor zowel de UK als de USA probeer te maken, en dat Glam Rock in de UK (en in Nederland) veel succesvoller was. Bands als Slade en Mud hadden geen succes in de VS. Verder waren The Sweet & T-Rex, Bowie, Roxy etc. lang niet zo populair destijds in de USA, waardoor de quiz wel erg mager zou worden.
  Hmm, misschien moet ik er toch maar eentje maken die alleen voor Europa bedoeld is. :mrgreen:

 5. Hmmm, leuk idee maar een beetje simpel. 3x 10 out of 10.

  😕

 6. 😕 bijna allemaal goed een of twee was twijfelen ook omdat ik sommige niet zo erg goed kende. maar dan was het meer naar zo gelijk billy idol of zo maar andere was geen probleem ik denk dat quiz nummer 3 en 1 was waar ik fout heb geantwoord.

Reageer op dit bericht!