• 27
  • Jun, 08

Gele drum robot

Gele drum robotEen collega wees me op een filmpje waarin een kleine, zelfgemaakte robot, zelfstandig door een ruimte heen rijdt en op zoek gaat naar objecten waarop hij kan drummen.

Wanneer de drum robot zo’n object heeft gevonden (vaas, broodrooster, noem maar op), dan gaat hij er (willekeurig?) met 2 drum stokjes ritmisch tegen aan slaan en neemt dat geluid op. Vervolgens speelt hij dat sampletje dan weer opnieuw af, terwijl hij (in de maat!) verder drumt.

Gele drum robot video

Hierbij dat spraakmakende video filmpje. Let ook even op het geweldige bass-drum stokje dat bij het spelen braaf mee tikt:

Op LetsMakeRobots.com is meer over dit wonderlijke gele robotje te vinden.

The sequel: Yellow Drum Machine II

Inmiddels is er al een vervolg filmpje op de markt waarin een jonger broertje van het bovenstaande robotje de show steelt. Hoewel minder verrassend, is het wel erg grappig te zien dat iemand gitaar of piano terwijl deze begeleid wordt door een eh, gele drum robot? Let hierbij vooral even op het coole sample werk dat de robot verricht op de piano stukjes:

Toekomst?

Goed, wat betekent dit voor de ontwikkeling van de popmuziek? Drumcomputers bestaan al jaren, maar dit geeft ze wel een andere dimensie. Live drumwerk door bewegende drumrobots? Hmm. Dit lijkt me voor een band als Kraftwerk een leuke podium act.

Hoe lang duurt het nog, indien er ook vergelijkbare (bas)gitaar en piano robots verschijnen, dat we de eerste geheel door robots gespeelde, gecomponeerde en geproduceerde hitsingle zullen krijgen? :mrgreen:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Snaarloze gitaar met touchscreen
-Traplopen op een piano
-Bohemian Rhapsody door The Muppets is erg grappig!

Reageer op dit bericht!