• 18
  • Feb, 08

Friet met Lucie Silvas – Nothing Else Matters

Een snackbar ergens in Groningen. Een vrij jong meisje dat kroketten in een vitrine legt, vraagt aan een wat oudere medewerkster:
Weet jij wie dit is?
Nee, geen idee.
Oh.

Ze hebben het blijkbaar over het liedje dat op de radio te horen is.
Tot dan toe sta ik vrij anoniem te wachten op m’n bestelling, maar nu hoor ik een stemmetje tegen me zeggen dat ik dat hoor te weten en hier iemand blij mee kan maken.
Even denken. Ja, ik herken het. Eh, oh ja, ik weet ook al van wie het is. ‘Lucie Silvas‘ zeg ik na een paar seconden.

Lucie Silvas snackbar bestellingZou u dat willen opschrijven?‘ vraagt het jonge meisje met een glimlach. ‘Ja hoor‘. Ik krabbel haar naam, de titel van het liedje en de titels van haar 2 albums op een klein bestellingen blaadje. Ik vertel er nog bij dat dit nummer op haar eerste album (Breathe In) te vinden is, en dat de originele versie van Metallica is. Dat laatste wist ze al:

Breathe In

Enfin, niet lang daarna is m’n bakje klaar en reken ik af. Na een ‘veel luisterplezier‘ loop ik met m’n bestelling en een tevreden gevoel naar huis. Breathe In - Lucie Silvas albumIk denk nog dat ze wellicht binnenkort op zoek zal gaan naar dit nummer, en ik hoop dat ze dan ook het hele eerste album (Breathe In) van Lucie Silvas zal gaan luisteren, omdat ik d’r versie van Nothing Else Matters eigenlijk helemaal niet zo bijzonder vind, ook al werd het wel een bijna top 10 hit in Nederland. Er staan namelijk veel fraaiere liedjes op dat album, zoals de hitsingle What You’re Made Of:

The Same Side

Thuis zoek ik de beide albums van Lucie nog even op. The Same Side - Lucie Silvas albumWikipedia vertelt me dat haar 2e album, ‘The Same Side’, een nog grotere commerciele teleurstelling is dan dat ik al dacht, ondanks dat haar succesvolle (maar ietwat inspiratieloze) duet Everytime I Think Of You met onze Marco Borsato op dit album staat. Groot Brittannie, waar ze met haar debut indruk maakte, lijkt dit album volledig te laten liggen en de verkoop blijft op slechts 10% van ‘Breathe In’ steken, wat opmerkelijk laag is.

Comeback?

Enfin, Lucie werkt op dit moment aan haar 3e album dat nog dit jaar moet uitkomen, en ik ben benieuwd of ze deze klap nog te boven kan komen en het succes van haar eerste album kan evenaren.

Hierbij nog even de clip van het mooie Breathe In, afkomstig van dit eerste album, waarmee ze laat zien dat ze naast lieve popballads ook in staat is hitgevoelige uptempo liedjes te maken:

Oh ja, op de Nederlandse Wikipedia pagina over Lucie Silvas vind ik deze opmerkelijke en ietwat minder objectieve regel:
“en Metallica is trouwens véél beter dan Lucie Silvas”.

Een reactie

  1. Ben je weer illegaal wikipedia artikelen aan het editen peter? 😉

Reageer op dit bericht!