• 21
  • Dec, 07

Cloudbusting – Kate Bush

I just know that something good is going to happen.

Deze regel heb ik al de hele dag in m’n hoofd zitten, alsmede een bijbehorend strijkers-riffje (ta tarata tarata etc.). En wat kun je doen wanneer je een deuntje in je hoofd hebt zitten? Juist, dan deel je dat met anderen.
πŸ™‚

Cloudbusting single van Kate BushEnfin, deze regel komt uit het fraaie Cloudbusting van Kate Bush. Dit nummer was de tweede single van Kate’s succesvolle ‘Hounds Of Love’ album, waarop ook het bekende Running Up That Hill te vinden is.

Cloudbusting video

De video van Cloudbusting van Kate Bush is eveneens de moeite waard. In deze samen met Terry Gilliam (Monty Python) bedachte clip speelt Kate de zoon van Wilhelm Reich (een briljante rol van Donald Sutherland), een psycholoog die de cloudbuster uitvond. Kijk zelf:

En? Heb je het deuntje ook al in je hoofd? Neurie dan maar mee:

Ooh, I just know that something good is going to happen.
And I dont know when,
But just saying it could even make it happen.

 

 

Nog niet genoeg gehad?

Indien je dit leest, ga ik er vanuit dat je Kate Bush nog niet goed genoeg kent, maar het wel een leuk nummer vind en er, net als ik, even niet genoeg van kan krijgen.
En wat doen we daarmee? Het lijkt me dat je klaar bent voor een volgende stap:

Kate Bush - CloudbustingThe Whole Story

Kate Bush is een interessante artieste met een heel eigen en eigenzinnige muziekstijl. Indien je Kate muzikaal nog beter wil leren kennen, dan raad ik je aan te beginnen met haar enige verzamel album ‘The Whole Story‘ uit 1986, waarop haar bekendste nummers te vinden zijn, zoals Wuthering Heights, The Man With The Child In His Eyes, Running Up That Hill, het fraaie Breathing, het aparte Dreaming en natuurlijk het in je hoofd blijven zittende Cloudbusting. Veel plezier daarmee!

2 reacties

  1. Had ik je op ideeën gebracht? πŸ˜‰

  2. Jep, deze post van je was mede verantwoordelijk.

Reageer op dit bericht!