• 19
  • Dec, 07

Big Love live – Lindsey Buckingham als akoestische gitaarheld

In 1997 kwam de meest succesvolle Fleetwood Mac bezetting (Stevie Nicks, Christine McVie, Lindsey Buckingham, John McVie en Mick Fleetwood) weer bijeen voor een aantal concerten die niet veel later op het succesvolle live album ‘The Dance‘ werden uitgebracht. Lindsey Buckingham, de creatieve leider van Fleetwood Mac, brengt op dit album een vreselijk indrukwekkende versie van Big Love ten gehore. Let in de onderstaande clip op zijn knappe gitaarspel, waarbij je z’n vingers de melodielijnen ziet spelen, terwijl hij met zijn duim op de bovenste 2 snaren een bass ritme speelt. Alsof dit nog niet complex genoeg is, gaat hij er ook bij zingen:

Oorspronkelijke versie van Big Love

De oorspronkelijke versie van Big Love is te vinden op het succesvolle ‘Tango In The Night‘ album. Het nummer is geschreven door Lindsey Buckingham en het was de eerste single van dit album (van totaal 5 hitsingles!) en behaalde de 4e plaats in Nederland.
Afgezien van de gedateerde 80s looks is het een aardige clip die doet denken aan het latere Seven Nation Army van de White Stripes, maar dan in omgekeerde volgorde. Het einde van deze Big Love clip bevat een rewind die laat zien waar de clip oorspronkelijk begon. De begeleidende eh-ah-ehah’s op het einde hebben een hypnotiserende werking en het lukt me nog steeds niet door mee te tellen aan te geven bij welke eh-ah-ehah de clip eindigt. Lukt jou dat wel?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Jeugdsentiment: Tango In The Night van Fleetwood Mac
-Genesis Live Over Europe
-Heb jij Rock Lobster van de B-52’s wel eens gehoord?

Reageer op dit bericht!