• 23
  • Nov, 10

Bare Bones is leukste live album van Bryan Adams tot nu toe

Bare Bones live album van Bryan AdamsOnlangs bracht Bryan Adams het live & akoestische album Bare Bones uit.

Gek genoeg verdween dit album na 1 (!) week al uit onze album top 100, en ook elders in de wereld gooide het geen hoge ogen.

En dat is jammer, want ik vind vind Bare Bones het beste live album van Bryan Adams tot nu toe.

Bryan Adams Bare Bones tour

Bryan Adams heeft zijn (commerciële) piekperiode (~85-95) al een tijdje achter zich, en zit nu al een tijdje in zijn herfst periode. Met zijn laatste studio albums wist hij niet de eerdere commerciële en artistieke pieken te evenaren. Dit bleek ook toen ik de laatste keer met hem belde 😆

Bryan Adams - Bare Bones live albumEnfin, recentelijk trok hij met zijn Bare Bones tour langs diverse theaters waarbij akoestische live versies van zijn grootste hits ten gehore bracht. Dit album is daarvan een registratie en doet denken aan zijn eerdere MTV Unplugged album, maar is toch opvallend relaxter en grappiger.

Zo vertelt hij vermakelijke anekdotes o.a. over Willie Nelson en over een cover van zijn hit Heaven op Youtube. Daarbij doet hij ook een erg grappige Bruce Springsteen imitatie tijdens het zingen van zijn Please Forgive Me single, dit tot groot genoegen van het publiek.

Het publiek is erg belangrijk voor de sfeer op deze plaat (o.a. door het meezingen bij klassiekers als Cuts Like A Knife, Straight From The Heart, Summer Of 69, Everything I Do en All For Love) en dat geeft volgens mij aan hoe plezierig de bijbehorende concerten zijn geweest. En dit album lijkt me daar een prima afspiegeling van. Bryan heeft duidelijk plezier in zijn optreden.

I Still Miss You… A Little Bit

Ok, voor een sfeerimpressie, deze video van de uitgebrachte live single I Still Miss You… A Little Bit:

En hier een preview!

Conclusie

Bare Bones bevat niet alle hits van Bryan Adams. Zo mis ik Run To You, Can’t Stop This Thing, Have You Ever… of een single van zijn onderschatte Into The Fire album.

Maar o.a. door de fraaie akoestische instrumentatie (alleen gitaar en piano), de vermakelijke anekdotes, de Springsteen imitatie en het uitbundig meezingende publiek is Bare Bones wat mij betreft wel zijn beste live album tot nu toe. Het toonangevende AllMusic vind dit zelfs zijn beste album na Reckless uit 1984.

Het is daarom jammer dat dit album niet de aandacht krijgt dat het verdient. Het zou deze interessante herfst periode van Bryan wellicht wat fraaiere en verdiende kleuren kunnen geven.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Bellen met Bryan Adams
-Leuke mashups van Wax Audio

2 reacties

  1. Ah… wat een mooie laatste zin 🙂 Poëzie!

    Ik ben Bryan Adams inderdaad ook wat uit het oog verloren, de laatste jaren. Neb wel zijn album “Reckless” en zijn greatest hits-album “So far, so good”, maar da’s ook alweer een gouwe ouwe, zolangzamerhand.
    Bedankt voor de tip over deze cd!

  2. 🙂 Dat So far So Good album is voor mij ook een klassieker en een prima verzamelalbum tot dan toe.

    Als je dat album leuk vindt/vond, dat zul je de Bare Bones cd ook wel leuk vinden denk ik. Bryan laat op dat album zien dat hij naast de wat geproduceerde na 1990 albums een prima live entertainer is, met een leuk en prettig meezingbaar oeuvre.

Reageer op dit bericht!