• 18
 • Jun, 11

Album Quiz 186

Waarom kijken deze personen zo treurig? Zijn ze wel echt?Album Quiz 186Enfin, weet jij over welke albumhoes ik het heb? En van wie dat album is?

7 reacties

 1. Het is Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band van de Beatles!

 2. ๐Ÿ˜ˆ Jaaa! Helemaal goed. Bij deze de Roem vd Week™ voor je ๐Ÿ™‚

 3. Wassen beelden.
  Paul is een andere Paul, een dubbelganger. De echte Paul was al dood!;) Paul staat ook op z’n blote voeten
  “This is because, conspiracy-minded Beatlemaniacs say, Paul McCartney secretly died in 1966.

  Read more: http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1860871_1860876_1860997,00.html #ixzz1QDTCK69G”

  http://rocknrolldetective.blogspot.com/2010/06/paul-is-dead-paul-is-really-really-dead.html

  Vandaar de droevige blik.

 4. Dat blijft inderdaad een intrigerend verhaal / gerucht.

 5. Ja, ik blijf het ook een mooi verhaal vinden.

 6. Het is inderdaad Sgt Pepper Lonely Heart’s Club Band. Het verhaal is echter iets anders. De gedachte achter het album was dat Sgt Pepper Lonely Heart’s Club Band aanwezig was bij de begrafenis van de ‘oude’ Beatles, vergezeld van een hele batterij historische beroemdheden. Paul McCartney vroeg zich toentertijd af hoe het zou zijn als ze een andere band zouden zijn; dat zou hen wat meer vrijheid geven. Bovendien viel het album samen met een imagoverandering van de Beatles; na de concerttijd. op 29 augustus 1966 speelden de Beatles hun laatste concert, het moptopkapsel en de pakjes verdwenen en als studiogroep was Sgt. Pepper het eerste albumresultaat.
  Het gerucht dat Paul McCartney overleden was in een auto ongeluk en vervangen door een dubbelganger (William Campbell) liep inderdaad al sinds begin 1967. Paul zou na een ruzie met de band op 9 november 1966 woest zijn weggescheurd waarna een ongeluk volgde. Dat gerucht kwam in september echt op gang toen studenten de hoezen en teksten gingen bestuderen en uitleggen. Op 17 september 1969 verscheen “Is Beatle Paul McCartney Dead?”, een artikel in de universiteitskrant van Drake in Iowa, het radiostation WABC dook er op 21 oktober 1969 vervolgens bovenop waarop Apple een persverklaring uitgaf – moest uitgeven – om het gerucht als een “load of old rubbish” af te doen en dat Paul nog steeds onder ons is. Het gerucht nam na 7 november 1969 af nadat Life een interview publiceerde waarin ze Paul’s pols voelden en uit zijn mond noteerden: ” โ€œPerhaps the rumour started because I haven’t been much in the press lately. I have done enough press for a lifetime, and I don’t have anything to say these days. I am happy to be with my family and I will work when I work. I was switched on for ten years and I never switched off. Now I am switching off whenever I can. I would rather be a little less famous these days.”

  Het bijzondere van het gerucht is dat het gerucht vooral leefde na een (vermeend) stoppen van de groep. Het gerucht ontstond in januari 1967, toen de Beatles niet meer toerden en langdurig uit de media bleven. De pers suggereerde in die tijd ook dat de Beatles weleens voorbij waren. Daarna bleef het gerucht twee jaar sudderen en leefde pas in september 1969 weer op na het verschijnen van Abbey Road, toen het uiteenvallen van de Beatles echt aanstaande was.
  Mediastilte rond de Beatles gaf blijkbaar ruimte aan een hoop kul.

  Blijft de vraag “is Paul echt dood?
  (hint: nee, hij leeft)

 7. ๐Ÿ˜ˆ Dank voor je mooie bijdrage. Ik leer hier ook weer van. En het blijft een fascinerend verhaal.

Reageer op dit bericht!