• 07
 • Oct, 09

Rammstein is controversiëler dan ooit met Pussy single

Pussy single van RammsteinRammstein is terug met een nieuwe single, en zoals de titel (Pussy) al doet vermoeden, is deze controversiëler dan ooit. Het begint al met het hoesje van de single, waarop de hoofden van de bandleden op naakte vrouwenlichamen worden weergegeven.

En dat is nog maar het begin.

Controversiële tekst

Van Pussy is een Engelstalige en een leukere Duits-Engelstalige versie verschenen. In die laatste hoor je o.a. regels als Blitzkrieg mit dem Fleischgewehr! en Steck Bratwurst in dein Sauerkraut!

In het refrein is er zelfs geen sprake meer van ambiguïteit:

You’ve got a pussy,
I have a dick,
So what’s the problem?
Let’s do it quick.
So take me now before it’s too late
Life’s too short, so I can’t wait.
Take me now, oh don’t you see,
I can’t get laid in Germany.

Controversiële Video

Rammstein Pussy video clipDe video van Pussy van Rammstein is nog controversiëler dan de tekst, omdat de video clip gewoon een pornofilm is.

Een klein stukje van Wikipedia over deze ongecensureerde versie:

Each scene features a band member engaging in foreplay with a different woman, and the scenes become more explicit as the video progresses (lees zelf maar verder)

Op YouTube worden zelfs de gecensureerde versies (!) verwijderd of achter een wachtwoord verborgen. Het heeft dan voor mij ook geen enkele zin deze clip hier te embedden (en dat heeft niets met het lompe gedrag van Buma-Stemra te maken).

Probeer zelf maar te zoeken op YouTube.

Succes en opleving?

In Duitsland scoorde Rammstein hiermee haar eerste nummer 1 hit en ook in andere Europese landen lijkt dit hun grootste hit tot nu toe te worden. Gek genoeg heb ik Pussy van Rammstein nog niet in Nederland op de radio gehoord, maar het nummer komt in de Single top 100 deze week op 43 binnen. In de top 40 is het de top 20 al binnengedrongen.

Rammstein - Liebe ist für alle daDoor deze commotie en het succes van de single, kan het binnenkort te verschijnen nieuwe album van Rammstein (Liebe ist für alle da) met een dito controversiële albumhoes, op extra belangstelling rekenen.

Voor Rammstein is dat goed nieuws, omdat dat de groep op haar laatste twee albums een toch ietwat ingezakte indruk op me maakte.

Muzikaal gezien vind ik Pussy van Rammstein nog niet veel verschillen met eerdere singles, maar ik bewonder wel de moed van de band om zo controversieel en daarmee grensverleggend te zijn.

Wat vind jij van Pussy van Rammstein?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Rammstein klinkt weer als vanouds op Liebe ist für alle da
-Top 10 artiesten van wie er nog een verzamelalbum uit moet komen

9 reacties

 1. Ik heb net de ongecensureerde versie gezien (even googlen en je vindt hem bij skoften.net) en het is bijzonder expliciet en nsfw inderdaad.

  Qua muziek heb ik het idee dat het allemaal iets rustiger is dan ik van ze gewend ben. Maar nog steeds klinkt het erg lekker moet ik zeggen.

 2. Ik vroeg me al af hoe ze de afgelopen 2 albums konden overtreffen. Het begin is er 😉 Ik hoop wel dat de rest van het album gewoon in het Duits is.

  Ik begin nu wel behoorlijk terug te komen op mijn beslissing om niet in Nov. naar het concert te gaan, al moet ik zeggen dat ik na dit nummer en bijbehorende clip een hele andere voorstelling heb bij ‘live show’ We zullen zien 😆

 3. Goede tekst (zucht)…

  Viel de verkoop van het vorige album tegen ofzo?

 4. Overigens: grensverleggend? Dit soort expliciete teksten werden toch ook eind jaren 80 / begin jaren 90 al door rap-artiesten gebezigd? Geto Boys, N.W.A. etc?

 5. @Jeroen: Goed punt. Echt nieuw binnen de popmuziek is het inderdaad niet. Maar voor Rammstein (eerder ook niet vies van controversie) is het wel grensverleggend (en daarmee commercieel interessant).

  @Vincent: Ik vraag me ook af hoe ze dit nummer live uitvoeren.

  @Robert: Qua muziek zullen ze de huidige/oude fans niet vervreemden denk ik.

 6. Ik heb net even de clip bekeken via skoften.net (dank voor de link Robert). Niet mijn ding, dat Rammstein. Het doet me nog altijd denken aan Jiskefet’s Technofax scetch, hoewel dat meer een persiflage is op Duitse jaren ’80 bands (NDW) als Trio volgens mij 🙂

  Overigens: dat Duitse accent extra dik aanzetten, is dat een handelsmerk of gewoon onvermogen?

  Kan de echte Rammstein liefhebber mij misschien uitleggen waar het er bij hun muziek om gaat? Ik vat het geloof ik niet helemaal… Is het het shockeren? De muur van (industrieel) geluid? Beide?

 7. Wat mij betreft is het een typisch Duits handelsmerk.
  Verder heeft Rammstein wat mij betreft deze succes-ingredienten:
  -shockeren, ondersteund door een muur van metal-gitaren dat door de toevoeging van een typische Duitse synth-sound (erfenis van Kraftwerk) weer toegankelijk en soms commercieel klinkt.

  (Die sound weet Jiskefet’s Technofax ook goed na te bootsen, alsmede de ‘anonieme uitstraling’ die ik ook bij Kraftwerk zie)

 8. persoonlijk vind ik pussy het “slechtste” nummer vooral omdat ze het gedeeltelijk in het engels zingen van het hele album ga toch liever voor de nummers
  Waidmanns Heil of Buckstabü

 9. @Mariska: Ik vind Waidmanns Heil en Buckstabü ook erg prettige nummers, vooral omdat ze lekker uptempo zijn. Ook het titelnummer van Liebe ist für alle da klinkt erg energiek.

Reageer op dit bericht!