• 22
  • Sep, 08

Another Way To Die – Alicia Keys en Jack White doen James Bond

Jack White - Alicia Keys - Another Way To Die - James Bond single - Quantum Of SolaceAnother Way To Die van Alicia Keys en Jack White (White Stripes) is de nieuwste single van een James Bond film (Quantum Of Solace).

Vandaag hoorde ik dit nummer voor het eerst en ik moet zeggen dat het me niet tegenvalt. Integendeel, ik vind het zelfs een van de betere Bond singles van de laatste tijd.

Another Way To Die video

Wel, de video is er nog niet, maar op YouTube zijn al vele geluid (+ beeld) versies van dit nummer te vinden. Luister maar:

Herkenbare James Bond single

Another Way To Die - Alicia Keys en Jack White - James Bond singleAnother Way To Die is een fraaie single die op een unieke manier de trademarks van Alicia Keys, Jack White en eerdere James Bond singles samenbrengt. Alicia hoor ik duidelijk terug in de piano, en het woooh woooh gedeelte. Jack, die het nummer schreef en ook de drums bespeelde, is heel goed te herkennen door zijn opvallend ruwe manier van gitaar spelen.

Maar bovenal bevat Another Way To Die een herkenbare Bond sound: Veel tempo- en hard/zacht wisselingen, (klokken)bel tikjes, violen en vooral de korte blazer stukjes.

Grote hit voor Keys en White?

Enfin, zal Another Way To Die een grote hit worden?

Tot nu toe lees ik vrij veel gemengde recensies over dit nummer, waardoor ik me ga afvragen hoe succesvol dit nummer zal zijn.

Quantum Of Solace - James Bond 22 - Alicia Keys en Jack White Another Way To DieEnerzijds lijkt het alsof singles van James Bond films het de laatste jaren minder goed doen. Daarbij bevat dit nummer de ruige sound van Jack White waardoor het vast niet op elk radiostation veel gedraaid zal worden.

Aan de andere kant klinkt dit nummer ook commercieel. Het hoge woooh woooh gehalte en de stem (en aanwezigheid) van Alicia Keys zouden vele luisteraars (lees: kopers) moeten aanspreken. Daarbij is dit slechts een van de ‘buzz’ middelen om de film Quantum Of Solace te promoten. Zo las ik net dat Coca Cola (let even op het T-shirt van Jack in het eerste plaatje) reclame filmpjes voor deze film gaat maken. Daarbij zou deze single gebruikt kunnen worden en nog meer airplay krijgen.

Ik ben erg benieuwd hoe deze single het gaat doen en wat mij betreft mag het een wereldwijde top 10 hit worden.

Seven Nations Fallin’ – onofficiele thema

Tot slot: op YouTube zag ik deze grappige parodie op de samenwerking tussen Keys en White, die op het missen van de echte stem van Alicia Keys na, best aardig gelukt is:

Wat vinden jullie van de Another Way To Die single van Alicia en Jack? Is het een echte Bond single?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wat zijn de meest succesvolle James Bond singles?
-Alicia Keys is terug met de Doesn’t Mean Anything single
-Nieuwe James Bond film gaat niet door?

2 reacties

  1. Psst.. het Another Way To Die-filmpje is “No longer available…”

  2. Filmpje werkt weer (even). Die 👿 vervaltijd van YT filmpjes ook.
    Ik vermoed dat de platenmaatschappij flink op jacht is om de low-quality versies van het web te halen (maar lanceer dan tegelijk de officiele versie, duh!).

Reageer op dit bericht!