Hobbies

De hobbies van Peter Meindertsma

De pagina's gaan dieper in op de vrije tijdsbesteding van Peter. Wat doet hij eigenlijk wanneer hij niet aan het werk is?

Pop muziek: luisteren en lezen

Peter besteedt veel van zijn vrije tijd aan het luisteren naar popmuziek. Hij begon met het ontwikkelen van een voorliefde voor classic rock, maar heeft in de loop der jaren ook andere genres ontdekt, zoals pop, soul, folk en singer-songwriter.

Verder is Peter een gretig lezer en verzamelaar van (kwaliteits)boeken over popmuziek, zoals pop-encyclopedieen, hitlijst naslagwerken en biografieen. Op deze manier vergroot hij zijn pop muziek trivia kennis en versterkt daarmee de basis voor het bedenken van muziek vragen voor zijn websites (met name de Popkwiz sites) en cafe quizzen.

Pop muziek: Boek & YouTube

In 2022 gingen twee muzikale dromen van hem in vervulling:

Hij publiceerde zijn Pop Quiz Puzzles boek

en hij begon met een Popkwiz kanaal op YouTube.


8

Peter Meindertsma  Peter Meindertsma's hobbies in English

Pubquizzen

Sinds 2005 heeft Peter een aantal pubquizzen georganiseerd in Groningen, over algemene kennis en (vanzelfsprekend) pop muziek. Verder doet hij vanaf 2009 fanatiek mee aan een wekelijkse pubquiz en bedenkt hij quizzen voor zijn blog.

Gitaar & piano

Peter wil ook nog wel eens zelf muziek maken. Hij begon ergens in de jaren 90 met het bespelen van een gitaar en hij doet dit zeker nog wekelijks met veel plezier. Hij geeft de voorkeur aan een akoestische gitaar (zie afbeelding) en terwijl hij dit doet, wil hij af en toe nog wel eens een melodietje bedenken.
Behalve de gitaar oefent Peter ook met veel plezier zijn piano vaardigheden, hoewel dit nog steeds erg basis is.

Teksten

Peter heeft meer dan 200 lied-teksten geschreven, in het Engels en het Nederlands. Sommige hiervan verschenen zelfs op radio, demo's of in een toneelstuk. Een paar van deze teksten zijn te lezen op Peter's weblog.

Filmquizzen in Canadese kranten

Ten slotte verzorgde Peter 2 jaar lang een wekelijkse filmquiz in een vijftal Canadese kranten (Toronto, Ottowa, Calgary, Edmonton en Vancouver)

9